Авакова попросять пояснити, чому в Луцьку не вистачає патрульних

Авакова попросять пояснити, чому в Луцьку не вистачає патрульних
До Міністра внутрішніх справ України із Луцькради направлять лист із проханням роз’яснити, чому у Луцьку не оголошують донабору до лав патрульної поліції.

Про це йшлося під час сесії 26 квітня.

Заступник начальника управління патрульної поліції Луцька Дмитро Хмарук розповів, що у 2016 році управління залучало додаткові сили під час вихідних та святкових днів, йдеться про бійців нацгвардії та інші екіпажі правоохоронних органів.

Хмарук зауважив, що поліцейські склали 1900 матеріалів справи про адміністративні правопорушення. Патрульні опрацювали понад 50 000 подій в сфері громадської безпеки, в сфері безпеки дорожнього руху таких подій було 17 000. За керування у стані алкогольного сп’яніння складено 1100 матеріалів, 400 авто евакуювали на штрафмайданчики.

Депутат міської ради Андрій Козюра цікавився, чи скасовували суди постанови по 130. «Жоден протокол не був скасований чи не доправлений на доопрацювання. Є випадки, коли рішення суду не відповідало ситуаціям або скасовується за малозначністю», – сказав Хмарук.

Також заступник відповів на «закиди» Григорія Пустовіта про паркування на Лесі Українки. Мовляв, патрульним ніщо не заважає навести лад, проте не вистачає людей.

«На початку роботи УПП у нас місто патрулювали 15 екіпажів, зараз їх 6-7. У нас малий особовий склад, а на виклики та події ми зобов’язані реагувати», – розповів Хмарук.

Зрештою після обговорення депутат Павло Данильчук запропонував колегам звернутися до Міністра МВС Арсена Авакова з роз’ясненнями, чому не продовжують набору у патрульну поліцію Луцька. Мовляв, патрульним катастрофічно не вистачає людей, тому треба написати лист, аби міністр роз’яснив, коли таки оголосять донабір.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де вони ділися ті поліцейські ? Пригадується рік тому всі вакансії були зайняті. Вже і дівчат їхніх ніде не видно. Одна чи дві по місту їздядь, не те, що колись. Думали гори звернуть, а де тепер ?
Відповісти
Не зрозумів: а де ж вони, ці нові справжні патріотичні поліцейські поділися? Чому раніше вистачало особового складу на 15 екіпвжів, а зараз лише на 6-7? Вже наслужилися і назахищалися? Не витримали суворої буденності і рутини? Де поділися? Адже до служби наприкінці 2015 року приступали з такою помпою і під такі фанфари!!!
Відповісти
Останні новини
Авакова попросять пояснити, чому в Луцьку не вистачає патрульних
26 квітень, 2017, 11:54