Прикордонники засекретили поїздки Палиці

Прикордонники засекретили поїздки Палиці
Держприкордонслужба відмовилася надавати інформацію про те, скільки разів і куди саме здійснював свої поїздки голова Волинської облради Ігор Палиця.

Про це у Facebook повідомила журналістка Аріна Крапка.

Журналістка зверталася до Держприкордонслужби із запитом. «Я просила інформацію з 2012 року по 2017 рік, чітко вказуючи на те, що він посадова особа. Чому я запитувала дану інформацію? Тому що в голови Волинської облради є майно і кошти в інших країнах, про які він не згадує в жодній з декларацій з 2012 року», - пише вона.

Зі слів Аріни Крапки, у Держприкордонслужбі посилаються на персональні дані, однак інформація щодо персональних даних осіб, які є держслужбовцями, депутатами, тобто здійснюють публічну службу , відрізняється від інформації про персональні дані будь- яких інших фізичних осіб.

«Мене не цікавить, куди Ігор Палиця їздить для вирішення оосбистих питань. Мене цікавить, які поїздки і на який проміжок часу він здійснював як посадова особа. І не як посадова особа, але в робочий час», - пише журналістка.

«Як писав в 2012 році журналіст Андрій Лучик, він є власником курорту «Земеринг» (Австрія). Також відомо, що голова облради лише прибуває на сесію. В інший робочий час його зазвичай в Україні немає взагалі. Інформацію про відпустки, пропуски Палиці намагається отримати через суд журналіст-розслідувач «Четвертої влади» Юрій Горбач, адже у відповіді йому на запит облрада теж відмовила, як і мені благодійний фонд Палиці «Тільки разом». Крім того, відомо, що Ігор Палиця часто буває у Швейцарії (має там житло) та не лише українське громадянство. Залишається лише підтвердити це документально», - йдеться в дописі.

«Я зараз не пишу про силовий блок партії «УКРОП», чи його людей на низах, які виконують можливо й не завжди контрольовані Ігорем Палицею завдання, як от не пропускати журналістів на сесію облради, стежити за опонентами, використовувати техніку для прослуховування пристроїв ( до речі, в приватних руках в Україні сьогодні такої техніки достатньо), що є теж заборонено законом, бити активістів ( умовних опонентів) і тд. Я кажу про інше: чи може людина, яка живе в іншій країні, має бізнес в іншій країні, приховує майно і доходи в декларації, очолювати обласну раду?» - пише Аріна Крапка.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого мовчить прокуратура, СБУ, НАБУ і т.д.?
Відповісти
держава їхня, що хочуть, те й роблять!
Відповісти
Палиця це хто?
Відповісти
це той штібельман, мама якого буда завідуюча взуттєвим магазином на бувшій радянській
Відповісти