Співи, танці та подяки: найбільший виш Волині відсвяткував 77-річчя

Співи, танці та подяки: найбільший виш Волині відсвяткував 77-річчя
У Луцьку у замку Любарта відсвяткували День Східноєвропейського національного університету - цьогріч найбільшому вишу Волині виповнюється 77 років.

Дійство відбулося 20 травня.

Студенти різних факультетів, гордо тримаючи хоругви, вишикувалися та пройшлися вулицею Лесі Українки під супровід барабанщиць. Колона прямувала до замку Любарта, де й відбулася основна частина заходів.

На урочистості завітали митрополит Луцький та Волинський Михаїл та святі отці, заступник голови ОДА Світлана Мишковець, заступник голови обрлради Роман Карпюк, ректор ЛНТУ Петро Савчук, директор педколдежу Петро Бойчук та виконувач обов'язків міського голови Ігор Поліщук. Після того, як владика поблагословив усіх та рясно окропив свяченою водою, привітав гостей заходу ректор СНУ Ігор Коцан.

Щорічно свято луцький виш відзначає у травні, і його з нетерпінням чекають студенти. Нинішнє святкування з нагоди 77-річчя вузу співпало із Днями Європи і це не випадково. Адже, за словами ректора, колектив вузу обрав стратегію розвитку, яка грунтується на європейських стремліннях українського суспільства та передбачає впровадження сучасних моделей адміністрування, організації навчальної та наукової роботи.

«В Україні ніхто не має сумніву, що найбільш активною, проєвропейськи налаштованою частиною суспіьства є студенти. Їхня позиція формується в університетському середовищі, а університети успішно існують сотні років, формуючи інтелектуальний базис суспільства. Сьогодні я хочу подякувати нашим студентам, які обрали Східноєвропейський національний універстет імені Лесі Українки для реалізації своїх планів та можливостей», - зауважив ректор. Висловив він подяку і викладачам та усім працівникам за багаторічну роботу на благо вишу, а наприкінці побажав усім миру, демократії та прогресу.

Опісля ректора вітати студентів, їх родичів та викладачів, які відвідали свято, взялися й інші посадовці. Бажали університету процвітання, стати стартом для ще чималої кількості видатних випускників, а студентам зичили навчатися максимально ефективно та стати успішними людьми.

Далі перейшли до вручення подяк викладачам. У перерві гостей розважали танцювальними номерами та флешмобом. Опісля для усіх присутніх виступили бандуристки, колектив студенток факультету фізичної культури, які демонстрували дива пластики, музично-інструментальні ансамблі тощо.

Поміж тим усі охочі мали змогу ознайомитися зі стендами різних факультетів, адже нині в СНУ ще й день відкритих дверей. Тож студенти-біологи демонстрували вирощену у пробірках картоплю, жуків-шкідників лісу та навіть опудала сойки і риби фугу. Та чи не найбільший фурор зібрав стенд юридичного факультету. Тут можна було сфотографуватися із тематичною табличкою та зробити відбитки пальців за допомогою валізки справжнього криміналіста. На святкування Дня університету завітало чимало дітей, які радо плескали концерту, а найсміливіші навіть підтранцьовували флешмобу.

Враженнями від святкуваньь поідлилися й студенти СНУ. Навіть першокурсники відзначають, що в університеті відбувається чимало цікавих зходів, а нині вони в захваті від масштабного святкування у замку.

«Навчання в СНУ є дуже яскравим та барвистим. Дуже велика кількість заходів на першому курсі відбулася і сподіваюся, відбуватимеься надалі. Сьогодні ми святкуємо 77-річчя нашого університету до Дня Європи і бачимо гарний концерт, люди можуть почерпнути для себе інформацію... Дуже цікавий захід, який відбувається в особливій атмосфері», - зауважив студент першого курсу кафедри аналітичної економіки Юрій Бурик.

Його колега із третього курсу географічнго факультету Юрій Козачук запевняє, що нинішнє дійство об'єднує студентів, адже кожен хоче представити свій факультет із найкращого боку.

До слова, чимало студентів сьогодні прийшли у вишиванках. Зважаючи на гарну погоду та запальний концерт, можна зробити висновок, що святкування вдалося. Адже з уст більшості пристуніх не сходили посмішки, а артистів після виконання номерів очікували гучні оплески.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке враження, що ви на святі добре пригостилися - стільки букв поплутано!
Відповісти
"на європейських стремліннях українського суспільства" . Перлина української філології
Відповісти
Останні новини
Співи, танці та подяки: найбільший виш Волині відсвяткував 77-річчя
20 травень, 2017, 18:23