Порошенко в Луцьку розповів, як має виглядати «європейський пропуск»

Порошенко в Луцьку розповів, як має виглядати «європейський пропуск»
Пункти пропуску на митниці на кордоні із Європейським Союзом треба приводити до європейських стандартів для створення комфортних умов перетину кордону.

Про це під час наради щодо безвізового режиму Волинській облдержадміністрації 24 травня заявив Президент України Петро Порошенко.

Президент зауважив, що протягом 4 останніх років кількість осіб, які перетинають кордон з країнами ЄС зростає щорічно, а після впровадження безвізу їх кількість може сягнути рекордних 45 мільйонів на рік.

Щоденно ж кордони перетинають близько 100 тисяч осіб. Тож актуальним питанням є облаштування пунктів пропуску та зробити перетин кордону максимально швидким, прозорим чесним та комфортним.

Гроші на облаштування пунктів пропуску радять шукати у місцевих бюджетах. Адже на пунктах мають бути відповідно облаштовані місця, де «в туалет сходити», чи випити чашку кави. Тому, за словами Порошенка, треба «тягнутися» до європейських стандартів.

Окрім цього, йдеться про вдосконалення процедури перетину кордону, зокрема, застосування спеціальних сканерів, аби пришвидшити і спростити процес. Адже за умови їх застовсування водіям навіть не завжди доведеться контактувати зі службами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко в Луцьку розповів, як має виглядати «європейський пропуск»
24 травень, 2017, 17:58