У Луцьку говоритимуть про роботехніку та кібербезпеку

У Луцьку говоритимуть про роботехніку та кібербезпеку
У Луцьк з'їхалися науковці на міжнародну конференцію, щоб обговорити інформаційні технології в освіті, науці і виробництві.

Офіційне відкриття конференції відбулося у навчально-лабораторному корпусі Луцького національного технічного університету в четвер, 24 травня.

VI Міжнародна науково-практична конференція "Інформаційні технології в освіті, науці і виробництві" триватиме 3 дні: з 25 по 27 травня. У програмі конференції пленарні засідання, секційні заняття, екскурсії та круглі столи.

До слова, на конференції присутні не лише видатні науковці із вишів України, але представники Брестського державного технічного університету, Люблінської політехніки, Університету Бельско-Бяла, Берлінського технічного університету, Батумського державного університету, Ризького технічного та Технічного університету Брно.

Такі конференції проводяться кожні 2 роки на базі Луцького національного технічного університету.

Ректор ЛНТУ, доктор технічних наук, професор Петро Савчук розповів, що така галузь може здійснити важливий симбіоз в розвитку науки та гнучко впливати на процес підготовки кадрів. За його словами, освоюючи науку інформаційних технологій, майбутній випускник буде конкурентоздатним на ринку праці.

Савчук запевнив, що університет впроваджує багато новацій, намагається бути "в тренді" та показувати як готувати фахівців з різних спеціальностей, зокрема в технічно-інформаційній сфері.

Директор Технічного коледжу Луцького НТУ, кандидат технічних наук, доцент Олег Герасимчук розповів, що наука найбільше інтегрована в економіку країни. За його словам, великі компанію постійно будують нові моделі роботи та вкладають кошти в побудову системної та активної методики навчання.

За три дні спеціалісти матимуть змогу послухати доповіді та подискутувати на теми впровадження інформаційних технологій в освіті, проблематиці у підготовці кадрів, інноваційних процесів, педагогіки, психології, прикладних засобів програмування, інформаційних та інтелектуальних технологій, роботехніка та кібербезпека, а також захист інформації.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.