Лучанам презентували книгу «на межі реальності»

Лучанам презентували книгу «на межі реальності»
У Луцьку презентували збірку оповідань Олександра Михеда «Транзишн».

Книголюби зібралися в книгарні «Є» 28 травня.

Олександр Михед – письменник, літературознавець, куратор мистецьких проектів. Автор художніх книжок: «Амнезія», «Понтиїзм» (довгий список премії «Книга року BBC-2014», короткий список «ЛітАкцент року»), «Астра», «Мороки», «Транзишн», монографії «Бачити, щоб бути побаченим: реаліті-шоу, реаліті-роман та революція онлайн». Куратор «АмнезіЯ project: відкрита платформа» – літературно-мистецького мультимедійного проекту, який увійшов в сімку найкращих проектів світу за версією фестивалю «SOUNDOUT!» (м. Берлін). Переклав українською романи Бориса Акуніна, вірші американської художниці Дженні Хольцер (спільно з Богданою Матіяш), кількох інформаційних видань PinchukArtCentre, книжку Сари Торнтон «33 митці у 3 актах» (разом із Юрієм Мазуром та Іриною Шуваловою). Учасник резиденцій у Фінляндії, Латвії, Ісландії, США та Франції.

Під час презентації автор розповів, що всі історії у «Транзишині» засновані на реальних подіях. Наприклад, в одній з них розповідається про американця, котрий застряг на 41 годину у ліфті. «Якщо на вихідні людина залишається сам на сам, повністю ізольована від світу, тоді відбуваються людські механічні помилки. До чого це призводить? Як головний герой переосмислює власну значущість?» – розкриває сторінки сюжету автор.

Михед зізнався, що робота вийшла досить болісною для нього, адже боявся, чи сприйме читач написане. Головним мотивом письменник називає розмірковування про те, що страшніше: реальність чи вигадка?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанам презентували книгу «на межі реальності»
29 травень, 2017, 08:54