Волинській школі вищої спортивної майстерності - 25!

Волинській школі вищої спортивної майстерності - 25!
Заслужені тренери та працівники Волинської обласної спортивної школи зібрались на нараду та нагородження з нагоди 25-річного ювілею.

Подія відбулась сьогодні, 2 червня.

Основним напрямком роботи ШВСМ є підготовка спортсменів до складу національних збірних команд України з різних видів спорту.

Один із перших тренерів та засновників школи Роман Карпюк розповів:

«25 років пройшли дуже швидко. З самого початку заснування школи було тяжко. Збір відповідних дозволів зайняв багато часу. Проте, зараз школа діє на високому рівні і потрібно тримати та підвищувати цю планку», - запевняє заслужений тренер.

Також Карпюк подякував першому директору ШВСМ Миколі Зайченку, якому, за його словами, він багато чому завдячує.

За часи своєї діяльності спортсмени школи 591 раз були у списках збірної команди України з них: основний склад збірної – 270 разів, кандидати – 145 разів, резервний склад – 176 разів.

Також 23 волинських спортсмени були учасниками Олімпійських ігор.

Особливі досягнення відзначив директор ШВСМ та депутат міської ради Андрій Авраменко:

«Я можу сказати, що останній олімпійський 2016 рік був найвищим досягненням Волинської обласної спортивної школи. 9 людей в різних дисциплінах брали участь в олімпіаді у Ріо. Це були такі види спорту: бокс, вільна боротьба, важка атлетика, велоспорт, веслування та легка атлетика. Найкраще на той момент виступила веслувальниця Марія Повх. Наші спортсмени завжди прославляють Україну на міжнародній арені», - каже директор.

На урочистості виступали заслужені тренери, працівники та люди, причетні до створення та розвитку школи. Вони висловлювали подяку, ділилися спогадами про вихованців та колег.

Начальник управління з питань фізичної культури Юрій Волинець заохотив і надалі пропагувати спорт, здоровий спосіб життя та досягнення своїх цілей.

Наприкінці заходу Микола Зайченко мовив: «Хочу сказати, що становлення школи було нелегким. Для історії 25 років це ніщо, чверть століття. Проте, зроблено багато хорошого. Звершень та натхнень».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, ШВСМ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.