Сімейний фестиваль в Луцьку: як це було. ФОТО

Сімейний фестиваль в Луцьку: як це було. ФОТО
У Луцьку влаштували сімейний фестиваль «На зустріч реформації», участь в якому взяли декілька сотень лучан. Мета заходу - пропаганда сімейних цінностей.

Захід відбувся у понеділок, 5 червня, на Театральній площі міста. Організатор - оргкомітет з відзначення 500-річчя реформації на Волині, а зокрема - євангельські християни-баптисти, Церква адвентистів сьомого дня та християни віри євангельської. За допомогою фестивалю організатори намагаються підняти проблематику сімейної теми.

За словами співорганізатора фестивалю Альони Юхимчук, організували свято за рахунок благодійних пожертв. Також частину коштів виділила Луцька міська рада.

Організатор заходу Павло Миронюк розповів, що від добробуту сім’ї залежить добробут держави, адже ці поняття пов’язані між собою.

«Назва фестивалю «На зустріч реформаії», тому що цей рік є роком 500-річчя ювілею реформації. І вся Україна, з указу Президента, відзначає цей ювілей. Наша мета - донести до суспільства ідею необхідності духовної реформації суспільства. Не економічної, не політичної, а, в першу чергу - духовної реформації. Ми віримо, що все починається з серця. Тому наша ідея - донести саме цей меседж. Також ми хочемо підняти проблематику сімейної теми, тому що суспільство і сім’я - це пов’язані речі. Сім’я має бути здорова і побудована на християнських, біблійних цінностях. Ми б хотіли, щоб кожна родина молилася вдома та читала Біблію, ходила до церкви», - зазначив він.

На Театральній площі встановили сцену, на якій виступали різні християнські гурти. Також відвідувачі заходу мали можливість відвідати фестивальне містечко, в якому розмістили різні тематичні локації для сімейних пар. Так організували змагання для батьків.

«В нас тут є справжнє фестивальне містечко. Тут є чотири локації для подружжя. «Згадай своє весілля», «Напиши лист коханому», «Подружній діалог». Також можна провести діагностику стосунків. Ми дуже хочемо показати людям, що сім’ю побудувати можливо, просто потрібно знати як», - зазначила Альона Юхимчук.

«Ну і ще один важливий момент фестивалю - на ньому будуть представлені різні соціальні ініціативи служіння протестанських церков. Тут представлено приблизно десять різних локацій», - додала вона.

«Ми організовуємо такі заходи з однією метою - привернути увагу суспільства до питання сім’ї для того, щоб можна було надати певні інструменти та знання людям про сім’ю. Хочемо надихнути та змотивувати людей», - додала жінка.

Також у рамках фестивалю відбулась урочиста хода «Є родина - є країна».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.