У центрі Луцька можуть знести торговий центр. ФОТО. ДОКУМЕНТ

У центрі Луцька можуть знести торговий центр. ФОТО. ДОКУМЕНТ
Студентська рада Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки звернулася до прокуратури, аби та допомогла знести частину торгового центру.

Відповідне звернення, датоване 21 листопада 2012 року за підписом голови Студради Володимира Ковальчука, опубліковане на сторінці ради у мережі «Вконтакті».

Ковальчук підтвердив, що такий документи дійсно надіслали на ім’я прокурора міста Сергія Даніліна. Поки що відповіді від прокуратури не надійшло.

У звернені Студентська рада просить допомогти вирішити спір, які протягом багатьох років триває між університетом та підприємцем Тетяною Лук’янець.

Підприємець на землі, яка частково належить університету, побудувала торговий центр. Це будівля, що має адресу Винниченка 26а (на фото).



Дозволу на таке використання землі університет не надавав. Тому і звернувся до суду з вимогою повернути земельній ділянці попередній статус - тобто прибрати будівлю з тієї частини землі, яка належить університету.

«Будівля побудована давно. Коли її будували, забудовники «залізли» на територію університету. Не повністю вся ділянка, а частина належить університету. Є рішення міськрайонного суду в 2009 році і є рішення датоване 28 грудням 2009 року Верховного Суду України, який ухвалив, що ця частина будівлі побудована без погодження університету і та ділянка, яка належить університету, має бути приведена у попередній стан», - розповів Ковальчук.

У звернені йдеться, що 22 грудня 2009 року Волинський національний університет імені Лесі Українки, спираючись на рішення Луцького міськрайонного суду, направив до Відділу державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції лист.

У листі йдеться, що підприємець Лук’янець повинна за власний рахунок знести об’єкт нерухомого майна, що розташований на вулиці Винниченка 26а, оскільки нерухомість побудували самочинно на ділянці, що належить університету. Те, що земля - університетська, підтверджує Державний акт на право постійного користування.

Втім рішення суду не виконали, й нікого не покарали. Через це Студрада і просить прокурора втрутитися, каже Ковальчук.

«Ми пропонували власниці приміщення компроміс: вона віддає нам верхні два поверхи. Ця будівля повністю прилягає до корпусу університету, де знаходиться факультет міжнародних відносин і економічний факультет. Ми формуємо вхід, робимо там аудиторії. Власниця відмовилася. Справа зависла, тому ми вирішили підготувати звернення до прокурора Луцька», - пояснив голова Студради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кому заважає цей "торговий центр"?
Відповісти
и как студентам мешает чуже майно.вам не стыдно играть под дудку рейдеров.и кто такие мы-ковальчук.откуда у них деньги
Відповісти
Ви читали те, що коментуєте? Студентам заважає чуже майно, бо його збудували на університетській землі. Що тут неясного? Це якби вам під вікнами на вашій землі втулили ще якусь споруду. Навряд чи ви мовчали б.
Відповісти
буратино втулили і нічого, стоїть, прям перед прокуратурою, так що "пішітє пісьма".
Відповісти
А що студенти на тій землі хочуть "створити" ??? Студенти відвчаться ще пару своїх літ і їм пох... на ту земельну ділянку! А ось тим, чиє замовлення вони виконують - ні!
Відповісти
очевидно, що цим мав би займатись ректор та юридичний відділ університету, а не голова студради.
почитайте своє положення про студентське самоврядування викладене на сайті університету.
Якось не знайшов я там повноважень голови студенської ради розпоряжатись нерухомим майном університету чи вирішувати майнові питання державного закладу.

Голова Студентської ради університету:
- дотримується чинного законодавства;
- виконує рішення Конференції студентів університету;
- виконує рішення Студентської ради університету;
- щорічно звітує про результати діяльності Студентської ради університету;
- здійснює організаційне керівництво відділами Студентської ради університету;
- головує на засіданнях Студентської ради університету;
- забезпечує проведення конференції студентів;
- ініціює проведення позачергової Конференції студентів;
- здійснює представницькі функції;
- входить за посадою до складу Ради з молодіжної політики університету;
- входить до складу комісії з переведення на державну форму на факультеті (інституті);
- як керівник Студентської ради входить за посадою до складу Вченої ради університету;
- як керівник Студентської ради входить за посадою до складу делегатів вищого колегіального органу громадського самоврядування університету - загальних зборів трудового колективу;
- має право брати участь у засіданнях Ректорату університету з правом дорадчого голосу;
- підписує документи від імені Студентської ради університету;
- може делегувати окремі свої повноваження заступнику або іншим членам Студентської ради університету на час неможливості виконання своїх обов’язків;
- головує на звітно-виборчих конференціях на факультетах (інститутах), гуртожитках і має право дорадчого голосу.


Відповісти
ви такі цікаві.....я впевнений що жоден студент з власної волі не втручався б у подібне.....ясно що примусово..
Відповісти
це не студентам заважає те майно, а Палиці. Палиця використовує студиків а вони як стадо баранів грають у ці рейдерські ігри.
Відповісти
Кстаті, варіант! Директорія ж тепер його!!! а вона поряд
Відповісти
До чого ти тут вже Палицю приплів. Читай уважно рішення ВСУ від 29.12.2009, а саме подання до судів нижчих інстанцій було ще в 2007 році, коли ще не було "Дирекрорії" і Палиця з ВНУ хороводи не водив. А те що в нас на рахунок забудовників і бариг повний "бєзпридєл" то це факт. Хто де хоче, хто що хоче той будує без жодних дозволів і погоджень, а потім лементують "рейдерство, чесних бариг жмуть" і т.д. А якби дана ПП була нормальною то дійсно віддала б їм поверх чи два і розійшлись "полюбовно". Але її все мало "... онтам ще бурячок посію!"
Відповісти
А яким чином тротуар по вул. Потапова напроти 9-ї школи став територією університету? Коцан поставив огорожу і люди ходять по проїжджій частині. Про це вони не думають. А урвати на халяву пару десятків квадратів у підприємця - святе діло.
Відповісти
Нещасний підприємець... Ще б вікна студентам замурував, і кричав, що його ображають...
Відповісти
о, ця пані при будь-якій владі добре тримається "на плаву"...цікаво - хто за нею стоїть?
Відповісти
слушне питання про тротуар, його ж і дійсно прибрали до рук, тра прокурору писать
Відповісти
Усю цю кашу з землею заварив "народний обранець" і колишній начальник жилпромбуду Петро Пронь, який і продав приміщення під "Директорію". Це він давав землю для Лукянець і прихопив частинку університетської. За це Проню було заплачено. А Лукянець цього не подарує - це ще та волинсько-орлеанська діва з яйцями. Ще польська. Любого мужика пательнею чи товкачем прикокає. З-під чорта яйця вирве. Ось тому університет вже десяток років тягається з нею по судах. Цей так званий торговий центр - один з яскравих прикладів того, як у ті роки хто що хотів і де хотів, там будував. Забудували місто нужниками і називають його європейським. Швидше за все - циганське. Пронь крім зла нічого області не приніс, а ще дотла знищив найміцнішу в області будівельну організацію.
Відповісти
На цьому місці споконвічно була зупинка міського транспорту і пані бізнесменша купувала її для облаштування зупинки! А звідкіля взявся цей чудо-комплекс (до речі, на верхньому поверсі ця пані зробила собі житлове помешкання!!!)? Зупинки немає, чекати транспорт під дощем і вітром мають лучани....Міська влада цього не бачить? грошенят усі набралися!
Відповісти
Той колишній проректор - не я, хоч і змахує на мене, дуже добре фольклор знає. Але він ще знає й оборудки, чого мені не відомо. І не Мольчак, бо проти циганщини. Шукайте третього.
Відповісти
на злодієві, як кажуть, шапка горить?
Відповісти
Отак завжди. Хочеш пожартувати, а злодієві здається, що ти серйозно. Як кажуть.
Відповісти
в нас будете жартувати, ми жартіників обожнюємо, нам так невистачає позитивних емоцій, приходьте)
Відповісти
не не, спочатку до нас, колядувати, свята вже на носі))
Відповісти
В цьому потрібно бачити політичний підтекст. Оскільки Партія Регіонів пускає парустки у стінах СНУ, то можливо влада намагається забрати частину цього приміщення безпосередньо через університет???
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька можуть знести торговий центр. ФОТО. ДОКУМЕНТ
23 листопад, 2012, 10:34