Двоє волинян поїдуть на Кубок Європи

Двоє волинян поїдуть на Кубок Європи
На луцькому «Авангарді» завершився командний чемпіонат України із легкої атлетики.

У другий день змагань волиняни найбільше сподівалися на три дисципліни програми, у яких могли делегувати своїх представників до Лілля. І у двох з трьох випадків надії виявилися не марними, – повідомляють у Федерації легкої атлетики Волині.

400 метрів із бар’єрами у чоловіків безапеляційно виграв Данило Даниленко. Інший волинянин, Анатолій Синянський, був у цьому фіналі третім.

Інша наша надія, Євген Гуцол тільки нещодавно перейшов на 800-метрову дистанцію і дуже впевнено здобув на «Авангарді» путівку на Кубок Європи.

А от метальниця молоту та лідер українського сезону у цій дисципліні Ірина Климець втратила перемогу на чемпіонаті в останній спробі. Іра лідирувала із 68.21м до заключних спроб, але з четвертого разу її результат перевершила дніпрянка Альона Шамотіна (68.91 м).

У другий день чемпіонату легкоатлети порадували ще одним нормативом. Вінничанка Олена Колісниченко на доріжках «Авангарду» з другої спроби змогла подолати рубіж 56.10 с на 400 метрах із бар’єрами. Її результат – 55.50 с.

Дуже близькою до путівки на ЧС-2017 була на 800 метрах полтавчанка Ольга Ляхова. В захоплюючій боротьбі вона випередила діючу чемпіонку Європи на цій дистанції Наталю Прищепу. Але Ляховій забракло до нормативу 0,36 с. Сергію Смелику на 200 метрах у чоловіків до Лондона не вистачило 0,12 с.

Відзначимо, що окрім двох перепусток на Кубок Європи збірна Волинської області у підсумковому командному заліку посіла високе дев’яте місце серед 26 регіонів країни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.