Лісовий форум у Шацьку: приємні емоції, враження, спогади

 Лісовий форум у Шацьку: приємні емоції, враження, спогади
На базі Шацького лісового коледжу ім. Валентина Сулька 12-13 червня відбувся обласний зліт учнівських лісництв Волині.

Їх в області – 42, ще 6 знаходиться у процесі формування. Загалом же у перспективі їх має бути не менше 60, - інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Цього разу на форум прибуло по три представники з 38 учнівських лісництв області разом із керівниками-педагогами та кураторами-лісівниками. З ними працювали досвідчені педагоги Волинського обласного еколого-натуралістичного центру та лісового коледжу.

Учасників зльоту порадували і талановиті співаки, декламатори, танцівники. Як символ миру і добрих юннатівських намірів у небо злетіло близько сотні кольорових кульок.

Тож в обласному зльоті учнівських лісництв Волині, крім самих юннатів, взяли участь керівництво облдержадміністрації та обласної ради, ВОУЛМГ та управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, директори та головні лісничі державних лісогосподарств, представники Шацької райдержадміністрації та районної ради, Шацької об’єднаної територіальної громади. Їх усіх радо прийняв Шацький лісовий коледж ім. Валентина Сулька.

У холі лісової альма-матер юні лісівники розгорнули наочні виставки, представивши різноманітні сфери своєї діяльності. Тут і світлини, і картини, і рукоділля, і різноманітні вироби з дерева та природних матеріалів, а ще наукові дослідження на лісову тематику, звіти, численні грамоти та дипломи.

Також учасники зльоту репрезентували свої учнівські лісництва, підготувавши слайд-покази та кінофільми. Були й змагання на краще знання у сфері лісоведення, цікаві конкурси, екскурсії до музеїв фауни й історії Шацького лісоколеджу, на рекреаційні пункти ДП «Шацьке УДЛГ».

Завдяки лісівникам ДП «Шацьке УДЛГ» була проведена комплексна навчально-пізнавальна й відпочинкова мандрівка на лісовий кордон Піщанського лісництва.

Не обійшлося і без конкретних добрих справ. У с. Мельники посадили деревця туї західної колоновидної та туї західної шаровидної у місцевому парку, який при підтримці дорослих започаткували юні лісівники місцевої школи.

Окрім грамот управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та управління лісового та мисливського господарства учасники зльоту отримали цінні призи від лісівників, зокрема, планшети, роутери та принтери.

Ректор Академії рекреаційних технологій та права Андрій Сітовський трьом найкращим юним лісовим науковцям – Юлії Касянчук, Софії Нечипорук та Олені Ткачук – вручив сертифікати, що відповідно дають право на 90%, 60% і 40% знижки під час їх навчання у цьому виші. А голова обласної організації Товариства лісівників України Борис Бабеляс від імені начальника лісоуправління Олександра Кватирка вручив ще й спеціальний приз за найкращу лісівничу форму команді Скулинського учнівського лісництва.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лісовий форум у Шацьку: приємні емоції, враження, спогади
15 червень, 2017, 14:45