Волинські легкоатлети везуть перемогу з Франції

Волинські легкоатлети везуть перемогу з Франції
Упродовж трьох днів французький Лілль приймав Суперлігу командного чемпіонату Європи з легкої атлетики.

Збірна України здобула дві перемоги, дев’ять призових місць, посіла шосте місце і на наступному чемпіонаті також виступатиме у найсильнішій лізі, - йдеться на сайті Федерації легкої атлетики Волинської області.

Приємно, що до вдалого виступу українців причетні й два волинських легкоатлети.

Євген Гуцол завоював 4 місце в фіналі на 800 метрів. Одинадцять спортсменів бігли групою, а на передостанню пряму і взагалі виходили стіною. У штовханині фаворит змагань поляк Адам Кщот вийшов за межі доріжки на газон. Дискваліфікації йому уникнути не вдалося. Певний час він залишався лідером у протоколі, проте незабаром стало відомо, що Кщота дискваліфікували і таким чином, Євген Гуцол зумів стати четвертим, а ще – встановити особистий рекорд з бігу на 800 метрів (1.48,26 хв).


Данило Даниленко також додав очок в загальний підсумок української збірної. Він зумів пробитися у фінальний забіг на 400 м з бар`єрами, де показав восьмий результат (51.03 с).


Чоловіча естафетна команда 4х400 метрів виступала у складі Данила Даниленка, Євгена Гуцола, Олексія Позднякова і Віталія Бутрима. За підсумком двох забігів українці восьмі в Європі (3.07,03 хв).

Тепер волинські атлети готуватимуться до чемпіонату України, який відбудеться в Кропивницькому на початку липня. На цих змаганнях Гуцол і Даниленко також ще матимуть можливість показати норматив на чемпіонат світу у Лондоні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.