Генпрокуратура та СБУ проводять обшуки в «Укргазвидобуванні»

Генпрокуратура та СБУ проводять обшуки в «Укргазвидобуванні»
У приміщеннях регіонального відділення ПАТ «Укргазвидобування» та підприємствах-підрядниках тривають обшуки правоохоронців.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

Як наголошується, ГПУ спільно з СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Досудовим розслідуванням установлено, що службові особи ПАТ «Укргазвидобування» діючи за попередньою змовою з службовими особами іноземних компаній, зловживаючи своїм службовим становищем всупереч інтересам служби, шляхом завищення вартості робіт з гідророзриву пластів, які проводяться на території Полтавської та Харківської областей, протягом 2016-2017 років заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах.

Встановлено, що у 2016 році ПАТ «Укргазвидобування» провело 4 тендери щодо проведення робіт із гідророзривів пластів на свердловинах, які перебувають на балансі українського підприємства.

Умовами таких тендерів було виконання 100 операцій з гідророзривів пласта загальною вартістю близько 400 мільйонів гривень.

Наразі, на підставі дозволу слідчого судді, у кримінальному провадженні, з метою відшукування оригіналів документів щодо укладання та виконання договорів, проводяться слідчі дії – обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ «Укргазвидобування» та підприємствах підрядниках.

Досудове розслідування триває.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Генпрокуратура та СБУ проводять обшуки в «Укргазвидобуванні»
07 липень, 2017, 15:36