Волинське село – два роки без транспортного сполучення

Волинське село – два роки без транспортного сполучення
Волинське село Самоволя – віддалене, тож останні два роки сюди маршрутка не курсує. Мовляв, невигідний рейс і жоден перевізник не погоджується його брати.

Про це пише Буг.

Депутати Павлівської ОТГ Оксана Ткачова та Людмила Косик добиваються, щоб до села Самоволя курсувала маршрутка.

«У нас була маршрутка Самоволя – Михалє, їздила чотири роки три рази на день: вранці, в обід і ввечері. Людям було добре, але на наступний термін перевізник не виграв цього маршруту і ніхто більше його не взяв. Так село залишилося без транспортного сполучення на два роки. Цієї весни інший перевізник поїздив десять днів по два рейси в день і відмовився, сказав – невигідно. Ми це питання піднімали на сесії. Голова Андрій Сапожник нас підтримує. Знайшов людину, яка погодилася на цей рейс», – розповідає депутат Оксана Ткачова.

Як повідомив голова Павлівської ОТГ Андрій Сапожник, щоб заохотити перевізника на цей маршрут, сільська рада погоджується доплачувати за перевезення пільгових категорій громадян. Такого перевізника вже знайшли і відповідні документи передали до ОДА. Але дозвіл йому поки не дають.

Самоволя розташоване в куточку на межі Волинської та Львівської областей. У ньому менше ста дворів. Попри всі негаразди – віддаленість від траси, безробіття – село не занепадає. Тут є церква, клуб, фельдшерсько-акушерський пункт, магазин, дитячий садочок і початкова школа. Тридцять років тому населення становило 440 осіб, зараз – 400.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можу зрозуміти перевізників, оскільки працювати собі в мінус ніхто не хоче. А ще й пільговики, як завжди, знайдуться.
Відповісти
Останні новини
Волинське село – два роки без транспортного сполучення
19 липень, 2017, 04:05