Волиняни розповіли про труднощі вступної кампанії

Волиняни розповіли про труднощі вступної кампанії
Сьогодні, 20 липня, завершується термін прийому документів від абітурієнтів, які вступають до вишів на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів.

В одному з найбільших вищих навчальних закладів краю – Луцькому національному технічному університеті – цього тижня особливо гаряча пора: за кілька днів тут прийняли в 4 рази більше заяв, аніж минулого тижня, – пише ВРД НСТКУ.

Євгеній Толстой уже 5 років працює на посаді адміністратора єдиної державної електронної бази у Луцькому національному технічному університеті. Щороку він стикається з новими проблемами. 2017-го, за словами Євгенія, додаткові клопоти виникли не стільки через необхідність реєстрації особистих електронних кабінетів абітурієнтів, скільки через стислі терміни вступної кампанії та збої в роботі єдиної бази.

«За минулий тиждень і в паперовій, і в електронній формах було прийнято 1000 заяв, а цього тижня – учетверо більше», – каже адміністратор

Підтримує колегу відповідальний секретар приймальної комісії ЛНТУ Юрій Фещук. «14 липня нами одержано лист з Міністерства, що тим абітурієнтам, хто не може створити електронний кабінет, можна приносити документи в паперовій формі. А ще для тих, в кого є розбіжності з базою. Таких випадків було дуже багато, зараз менше, але все ж трапляються», – зазначає він.

Ще з однією проблемою вступної кампанії-2017 стикнулася лучанка Анастасія Цимбалюк. Призерка всеукраїнської олімпіади з біології та конкурсу-захисту наукових робіт не одразу змогла отримати додаткові бали при вступі до одного з київських вишів. Причина – недосконалість Єдиної електронної бази з питань освіти, у якій не передбачена можливість зафіксувати додаткові бали. З іншим проблем не було.

«Довелось скидати копію дипломів на електронку, аж тоді ці бали були зараховані. Для тих абітурієнтів, які мають право на ці додаткові бали, вони дуже важливі. Тепер у мене 200 балів», – розповіла Анастасія.

Вступна кампанія набирає обертів. Зокрема, 21 липня розпочинаються вступні іспити для певних категорій абітурієнтів. Триватимуть вони до 26 липня включно. Співбесіди ж триватимуть три дні: з 21 по 23 липня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.