Військові навчання на Волині визнали одними з найрезультативніших

Військові навчання на Волині визнали одними з найрезультативніших
Одним з найрезультативнішим заходів з бойової підготовки визнали льотно-методичний збір на луцькому аеродромі.

Про це інформує прес-центр Повітряного командування "Захід.

У Львові на базі повітряного командування “Захід” підбили підсумки діяльності повітряних сил Збройних сил України за перше півріччя 2017 навчального року.

Як зазначив командувач повітряних сил генерал-полковник Сергій Дроздов, метою заходу є оцінка стану і готовності повітряних сил до виконання завдань за призначенням, враховуючи сучасні виклики та загрози. Під час конструктивного діалогу основний акцент робився на впровадження передового досвіду в практику діяльності військ та уточнення завдання на наступне півріччя.

Аналіз виконання завдань бойового чергування показав, що за півроку чергові сили з протиповітряної оборони переводились в готовність №1 понад тисячу разів. Слід зазначити, що за одну добу в середньому черговими силами виявляється та проводиться до 1300 повітряних цілей.

Порушень порядку використання повітряного простору України за перше півріччя виявили майже 13 тисяч, з них абсолютна більшість – 99,65% в повітряному просторі над територією тимчасово окупованої Автономної республіки Крим.

Із позитивної динаміки, що була відмічена під час підведення підсумків - наявність бойового досвіду у значної кількості військовослужбовців, активізація заходів бойової підготовки, у тому числі у взаємодії з силами та засобами інших видів військ Збройних Сил України, поступове оновлення озброєння та військової техніки та підтримка діяльності військ цивільним населенням.

Одним з найрезультативнішим заходів з бойової підготовки визнали льотно-методичний збір на аеродромі Луцьк, під час якого підготували до ведення бойових дій по наземних цілях близько трьох десятків екіпажів бомбардувальної та винищувальної авіації, а також вертольотів.

Серед найкращих частин авіації за результатами півріччя командуванням повітряних сил відмічені бригади тактичної авіації Івано-Франківська та Миргорода.

Серед частин протиповітряної оборони першими стали дві зенітні ракетні частини, що представляють повітряні командування “Південь” та “Схід”.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Військові навчання на Волині визнали одними з найрезультативніших
23 липень, 2017, 01:22