Головний архітектор Луцька проти повної ліквідації Центрального ринку

Головний архітектор Луцька проти повної ліквідації Центрального ринку
Головний архітектор Луцька Юрій Казмірук вважає, що в центральній частині міста не варто ліквідовувати ринок - на його місці має бути "луцька Бессарабка".

Цю думку він озвучив 5 грудня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, у Луцьку не перший рік обговорюють потребу ліквідувати ринок під стінами Луцького замку. Мовляв, величезна строката територія з торговими рядами не повинна бути сусідом історичної архітектури старого міста.

Наприклад, начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Сергій Годлевський назвав Центральний ринок «раковою пухлиною» історико-культурного заповідника. Годлевський пропонує відкрити на місці ринку мистецькі крамниці.

Натомість головний архітектор Луцька - проти повної ліквідації базару.

"Ринок не може бути замінений бутафорним ринком сувенірної продукції", - зазначив Казмірук.

Він уточнив, що варто залишити тільки ту частину, де торгують продуктами харчування.

"Це має бути "луцька Бессарабка", облаштована під'їздами та парковками", - прокоментував архітектор.

Казмірук відкидає можливість торгування на Центральному ринку міста секонд-хендом та надмогильними пам'ятниками. Для цього є інші місця, каже архітектор.

Довідка

Бессарабка — історична місцевість в районі Бессарабської площі Києва. Так само називають ринок у центрі столиці, де торгують продуктами харчування (на фото). Приміщення для ринку тут збудували у 1910–1912 роках, його торговельна площа 896 кв.м.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Який хазяїн, таке й хазяйство... Ніколи в місті не буде порядку, коли такі плани будуть у начальства. Хай би в себе на подвір'ї зробив Бесарабку... А історичний центр міста має бути чистим, прибраним і головне, дійсно, історичним, а не базарним...
Відповісти
Базарчик там мусово лишити, мо` й в зменшеному варiантi
Відповісти
Что бы там не говорили про Казьмирука, а идеи у него толковые. Вот только - хотел как лучше, а получилось как всегда.
Відповісти
ну ви і фотки під статті підбираєте...(
Відповісти
100 %
прямо як журналісти Аверсу відео під слова у сюжетах
Відповісти
шо це бля за фото таке. наркоши
Відповісти
До чого тут фото Бессарабського ринку у Києві?!
Відповісти
"Ракові пухлини" у головах начальників. Краще нехай свою міськраду ліквідують. Народ навіть не помітить. Але руки чешуться тільки капость зробити. Аби ділом не займатися. Нехай стануть біля базару і порахують, скільки людей тут кожен день буває. Впору підземний перехід будувати.
Криза надворі. Хтось продає, хтось купує, щоб легше вижити. Ні, щоб зробити зручніше людям – ПАНОРАМУ ЗАМКУ їм подавай, МИСТЕЦЬКІ КРАМНИЦІ, СПІВОЧЕ ПОЛЕ. Ті "півтора туристи" і здругого боку зайдуть подивляться на вашн "сьоме чудо". Якщо ще приїдуть. А "співати" хіба що самі будете, бо НАРОДУ НЕ ДО СПІВУ і панорам!
Відповісти
ЗНЕСТИ ДО БІСА РИНОК І ВСІ КІОСКИ !!
Відповісти
Поки чиновники 131 раз обговорюють що зносити, що не зносити, металеві будки і дахи розростаються і укріплюються, на території кругом замку росте і шириться свинюшник, горлає музика з дебільних генделиків та збільшується кількість вульгарних вивісок - отака реальність...
Відповісти
цікава наша реальність... торгівля... заробітки... одним словом якбули в часи "перебудови" "торгашами" так і залишились... чомусь немає жодного прагнення до змін, прагнення до культурного розвитку, популяризації міста, культурної спадщини... Шановне панство - в Луцьку не "сьоме чудо" (це остаття сходинка), а "перлина Заходу". Варто згадати, що минулоріч замок здобув першіть серед замків і фортець України - цим потрібно гордитись нам, любити і популяризувати... а не розвивати "генделики"... ринок потрібно не "зносити", а запропонувати альтернативу для його розміщення. На місці ринку розрширити парк, мистецькі крамниці, врешті популяризувати наше місто і зростати культурними європейцями...
Відповісти
Рідкісний випадок, але думка у Казмірука цілком слушна. Продуктовий ринок в Старому місті, оформлений як історичні лавки чи ятки, може стати не гіршою родзинкою Луцька, як все інше. Адже історичний Ринок розташований від сучасного неподалік. Ринок, ринкова площа, кам"яниці на Луцькому Ринку - колись це серце старого міста. Інша справа, навряд чи можна повірити, що перетворення теперішнього базару в історично-правдоподібний, сучасний, охайний ринок можливе за наших умов і ... умів.
Відповісти
Наші месії - Громадська Рада Волині чи як їх там, якось тут забивалися в істериці з приводу траншеї в районі старого ринку, буцімто лучани знову втрачають свою історію. Хіба ці люди не знають, що на місці цього ринку ще 80 років тому була заплава річки Глушець, яка зачасту стояла смердючим болотом. Польська влада колись здійснила грандіозний проект по його осушенню і звільнила для лучан пристойний шмат землі. А що сьогодні? Мистецькі крамниці з сувенірами? Якийсь дуже рафінований проект, ніби щоб відчепились. До речі, Годлєвський також схожий на рафінованого.
Відповісти
Цей ринок - хоч ы не такий, аде теж старий, ы теж ознака тамтешнього Луцька. До того ж, у центрі він дуже ннеобхідний. Якщо добре подумати, він міг би стати одним ансамблем із старою частиною міста. А от що впорядкувати його треба, прокласти нормальний асфальт, осучаснити ятки, то це ожнозначно. Тільки не зносити!!!
Відповісти
Знести треба тільки торговий ряд, який оперізує зовні огорожу ринку облспоживспілки, а сам належить іншій бізнесовій структурі. Так званий "скорпіонівський ряд". Від нього і срач на вулиці Замковій, і заставлені ящиками тротуари, і відсутність проїзду автомобілем, і неможливість припаркуватися на 20 хвилин оптовику чи "розійтися" машині з пішоходом.
Відповісти
НУ звісно де ще етикетки збирати? А яке чудове раніше було озеро на місці ринку, краєвид на замок. Може повернемо? Мера з головним в середину і води туди побільше, не шкода. Вони місто не шкодують і їх не шкода...Прийде хвиля змиє...Чи таке нетоне...
Відповісти
ТАке враження, що тут пишуть ті, що ХАРЧУЮТЬСЯ в МИСТЕЦЬКИХ крамницях чи ПАСУТЬСЯ на СПІВОЧИХ ПОЛЯХ!
Відповісти
За снесение рынка, выступают те, кто работает на хазяина дяденьку, и им хватает 2-3 тыс гивен зарплаты. Ну ладно, не будет его там, снесут. Ну а куда людям деваться. Сколько тыс. людей остануться безработными? А теперь уважаемыеподумайте: Закроют старый рынок, доберутся до варшавки. Где будете покупать продукты, бытовую химию? в супермаркетах?. А шмотки в юванте? Там и так накрутки у людей по 100-200%. А уберут конкурентов в виде базара, на свои зарплаты будете на гуманитарке закупаться=)))
Відповісти
Останні новини
Головний архітектор Луцька проти повної ліквідації Центрального ринку
05 грудень, 2012, 13:50