Куди зник снаряд зі справи про трьох волинських хабарників

Куди зник снаряд зі справи про трьох волинських хабарників
У листопаді 2016 року на отриманні неправомірної вигоди від забудовників за безперешкодну реєстрацію декларацій затримали групу з трьох осіб: виконувач обов’язків начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Сергій Шемейко, директор ТзОВ «Альфа Юніверс» Михайло Гнатюк та спеціаліст-проектант ПП «Технічне бюро інвентаризації та проектування» Олександр Музичук.

Під час обшуків у їхніх помешканнях були виявлені чималі суми коштів, незареєстрована зброя і навіть 30 міліметровий снаряд, - йдеться в повідомленні на сторінці журналістського проекту "Сила правди" в Facebook.

Інформацію про це, а також світлини, зроблені під час обшуків, розіслала усім ЗМІ прес-служба ГУ НП у Волинській області.



Справа за трьома статтями Кримінального кодексу України відносно Сергія Шемейка нині буде слухатися у Луцькому міськрайонному суді. А двох його спільників вже «покарали»: їм присудили по 25 тисяч гривень штрафу.

А що ж зі зброєю?

Суд визнав винним Сергія Шемейка у зберіганні незареєстрованої зброї, але процесуальні строки були порушені, тому до адмінвідповідальності його не притягнули. Більше того, цю справу суддя Ігор Ясельський розглянув на два дні раніше, ніж це було зазначену у списку справ призначених до розгляду.

Голова суду Михайло Квятковський пояснив це тим, що Шемейко ніби-то нез’являвся на попередні слухання у справі і його у суд доставляли під конвоєм. Сам обвинувачений стверджує що це вигадки, а на засідання він прийшов сам.



Що ж до 30 міліметрового снаряду, то від початку появи цієї новини в інформаційному просторі було незрозуміло у кого з трьох Сергія Шемейка, Олександра Музичука чи Михайла Гнатюка він був виявлений. На запитання адресовані представникам прокуратури довелося почути, що то журналісти щось наплутали.

В офіційній відповіді Прокуратури Волинської області йдеться про те, що снаряд був знешкоджений під час експертизи, кримінальне провадження за фактом зберігання зброї закрили. Попри це прізвище особи, яка зберігала бойовий снаряд вдома, називати відмовились.



За інформацією джерела в правоохоронних органах снаряд дійсно був бойовим, його виявили у помешканні директора ТзОВ «Альфа Юніверс» Михайла Гнатюка. Провадження закрили нібито через те, що Гнатюк зберігав трофей не усвідомлено і взагалі збирався здати його правоохоронцям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Снаряд належить адвокату Антонюку, який видоів з ДИБІШНИКА всі кошти і реально абсолютно нічим не допоміг.
Відповісти
Снаряд належить адвокату Антонюку, який захищає ДИБІШНИКА і видоів з останнього "останні" "чесно" зароблені гроші. Для повного розрахунку із "супер" захисником син Шимейка обзвонює забудовників і виклянчує гроші для порятунку батька.
Далі буде.
Відповісти
Останні новини
Куди зник снаряд зі справи про трьох волинських хабарників
07 серпень, 2017, 12:15