Стали відомі подробиці жахливої трагедії на полтавському пляжі

Стали відомі подробиці жахливої трагедії на полтавському пляжі
Тихий пляжний вечір на березі Ворскли в Полтаві завершився бійкою, стріляниною та смертю одного з відпочивальників пляжу.

Поконфліктували власник магазину та компанія молодиків, які святкували день народження, - повідомляє ТСН.

«Я бачу - по людям, які знаходяться всередині, по ним летить якесь каміння, якісь палиці. Там б'ють одну людину натовпом, а тут вишукувався натовп витріщак», - розповіла одна зі свідків. Хоч події сталися в людному місці, підійти і втрутитися ніхто не наважився – лише із певною затримкою викликали поліцію.

Сутичка почалася у магазині з того, що власник закладу зробив зауваження кільком відпочивальникам і ті покликали на підмогу своїх друзів. Зі слів очевидців, близько 20 осіб, озброєних битками, пістолетами і камінням почали штурмувати кафе. Коли власник магазину вже лежав на землі – молодики гуртом добивали його ногами, доки за нього не вступився його син. Він схопив рушницю і вистрелив у одного з нападників.

Як виявилося, застрелили 20-річного Святослава Пелипенка – чемпіона України зі змішаних єдиноборств. «Він програв останній свій бій, зараз його вже не повернути», - каже спортивний наставник хлопця.

Те, що Святослав брав участь у конфлікті, головний тренер збірної Полтавщини зі змішаних єдиноборств ММА вважає прикрою випадковістю – той міг просто заступитися за друзів. «Характеризую тільки з позитивної сторони, завжди хлопець прийде на виручку, якщо друзі в біді. Випадковість, сталося те, що сталося, було багато людей і влучили в нього», - констатує Ігор Онупрієнко.

Загалом у бійці постраждало п'ятеро людей. У найтяжчому стані в лікарні перебуває власник магазину - він у реанімації, без свідомості, з численними травмами голови. 7-річний хлопчик, що разом із батьками прийшов на пляж і просто випадково опинився на лінії вогню, отримав нетяжке, але ж вогнепальне поранення.

«Поранення в область живота і грудної клітини, непроникне, стан середньої тяжкості, загрози життю наразі немає», - пояснив в.о. завідувача дитячим хірургічним відділенням Полтавської дитячої клінічної лікарні Олександр Волошин.

21-річного сина власника магазину, який став на захист батька і вистрелив, поки що не затримували та підозри не оголошували. «Вони були у своєму приміщенні, вони використали дану мисливську зброю з метою самозахисту. Чи законні їхні дії – ми будемо встановлювати», - розповів керівник відділу прокуратури Полтавської області Андрій Жилін.

Натомість нападників, які зчинили бійку і втекли, поліція вже встановила. «В основному, із раніше судимих осіб, які вже притягувалися до відповідальності за тяжкі злочини, такі як розбійні напади, вбивства, хуліганські дії», - сказав заступник керівника ГУНП Полтавщини Руслан Бірюков.

Молодиків розшукують. Щоб знати більше про кривавий вечір на пляжі, поліція просить очевидців стрілянини прийти і дати свідчення.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зарити того малолітнього чемпіона під порогом як скажену собаку, і його тренера, що виховав таке говно, разом. Розбороняв, бреше, мабуть в перших рядах наривався, не думаю, що хлопець по задніх стріляв.
Відповісти
Останні новини
Стали відомі подробиці жахливої трагедії на полтавському пляжі
11 серпень, 2017, 23:26