Правоохоронці проводять обшуки у Ігоря Рицка. ФОТО

Правоохоронці проводять обшуки у Ігоря Рицка. ФОТО
Сьогодні вранці, 23 серпня близько 7:00 у приватному будинку Ігоря Рицка, що в селі Підгайці розпочались масштабні обшуки.

Так, до будинку прибули слідчі Луцького міськвідділу поліції у супроводі патрульної поліції та бійцями спецпідрозділу КОРД, - пише ВАР.

На територію обійстя вони потрапили безперешкодно, після чого довго зачитували постанову про проведення обшуку. Вочевидь, до них вийшов особисто сам Ігор Рицко.

Невдовзі до будинку прибула і його «група підтримки» – Георгій Остров, Володимир та Вячеслав Бакуліни, а також адвокат Сергій Книш.

Як вдалось встановити – обшуки у члена ГФ «Варта порядку» Ігоря Рицка проводять у рамках кримінального провадження, порушеного через незаконне стеження за ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя).

Ось як коментує ці дії правоохоронців адвокат:

«Це ухвала суду, винесена за наслідками судового розгляду клопотання старшого слідчого в ході кримінального провадження. А провадження порушене в зв'язку з публікацією статті в інтернет-виданні за 02 березня 2017 року інформації про заявника про злочин з фотоматеріалами в публічних місцях, з представниками ЗМІ, публічними особами, депутатами, до яких відноситься і сам заявник.

Мова йде про нібито вчинений злочин, передбачений ч.1 ст.182 КК України: «Незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди або поширення цієї інформації у публічному виступі, творі, що публічно демонструється, чи в засобах масової інформації,- караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян...»

Тому ключове слово «КОНФЕДЕНЦІЙНОЇ ІНФОРМАЦІЇ», яка полягає в тому, що Зустрічі публічних осіб в державі, до яких відносять не лише депутатів, а й навіть кандидатів у депутати, у випадку зустрічей з іншими депутатами, представниками ЗМІ носять, певно, КОНФЕДЕНЦІЙНИЙ характер».

Варто зауважити, що керівники та члени саме цього формування були затримані 8 серпня, в тому числі і Олександр Тиводар. Їх також обвинувачують у незаконному стеженні, контрабанді та використанні заборонених засобів стеження, та незаконному зберіганні зброї.

Тож наразі силові структури також перевіряють інформацію чи не є громадське формування «Варта порядку» організованим злочинним угрупованням, а також встановлюють усіх осіб, причетних до незаконних дій.

Є підстави вважати, що вони входять до організованого злочинного угруповання, адже у їхній роботі помітні ознаки: стійкість структури, ієрархія, розмежування ролей, і т.д.

Вдалось встановити, що подібні «угруповання» працюють за сталим алгоритмом дій: хтось стежить за людьми, хтось – розповсюджує персональні дані, а хтось (здебільшого сторонній) використовуючи цю інформацію – підпалює майно, здійснює побиття чи інший злочин. Вочевидь Ігорю Рицку у цій організації була відведена роль «глашатая». За логікою дій, таку ж роль має прес-секретар і засновник ГФ «Варта порядку», – Олександр Волянюк, - стверджує видання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: обшук, Рицко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для чого цей цирк.Одні прикріплять зірочку но погон, а інші преміальні в інвалюті.
Відповісти
Пусть привыкает. Скоро его будут судить как военного преступника)))
Відповісти