У жовто-блакитному одязі та з парасолями: у Ковелі відзначили День Прапора

У жовто-блакитному одязі та з парасолями: у Ковелі відзначили День Прапора
Урочисті заходи з нагоди Дня Державного Прапора України у Ковелі розпочались о 9 годині з церемонії підняття національних символів над приміщеннями установ, організацій, у навчальних закладах міста.

Про це інформує прес-служба Ковельської міської ради.

Традиційно у цей день ковельчани зібрались на бульварі Лесі Українки, де вперше у серпні 1990 року у місті замайорів синьо-жовтий стяг. Тоді патріоти України засвідчили свою національну позицію, зробивши це одними з перших на Волині.

Це місце є знаковим для Ковеля ще і тому, що торік тут встановлено пам’ятник борцям за волю України.

До присутніх звернувся міський голова Олег Кіндер. Він зауважив: «З часів Революції Гідності наш прапор набув особливого значення, бо розгорнувся в душі кожного свідомого й мислячого українця. Сьогодні він – більше ніж символ. Він ознака загальнонаціональної єдності, нашого європейського майбутнього.

На жаль, останнім часом наша святиня у поєднанні з чорними стрічками символізує скорботу за загиблими захисниками України.

З Державними Прапорами ми проводжали в останню путь Героїв Небесної Сотні. Стрічками синьо-жовтих кольорів оповиті жалобні вінки, Державним Прапором накриті домовини загиблих на Сході військовослужбовців. Проте ми переконані, що мир повернеться на нашу землю і настане день, коли український прапор замайорить на усій території нашої держави».

Панахиду за загиблими Героями України відслужив Благочинний Ковеля, протоієрей УПЦ КП Анатолій Александрук з духовенством.

На завершення до підніжжя пам’ятника борцям за волю України учасники зібрання поклали квіти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У жовто-блакитному одязі та з парасолями: у Ковелі відзначили День Прапора
23 серпень, 2017, 18:41