«Радзивіллівську колекцію» презентували в Луцьку

«Радзивіллівську колекцію» презентували в Луцьку
Волинський краєзнавчий музей презентував виставку «Радзивіллівська колекція (з фондів Волинського краєзнавчого музею)». Вона присвячена побуту та повсякденню волинської шляхти XVII-XIX століть.

Відкриття відбулося 7 вересня у залі музею, - повідомляють Хроніки Любарта.

Серед пропонованих до огляду речей – твори живопису, серед яких вперше після реставрації виставили полотно невідомого автора «Вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго». Цей твір ілюструє історичну подію, що відбулася у Відні у 1553 році. Микола «Чорний» Радзивілл, як великий канцлер, представляв короля Сигізмунда ІІ Августа на церемонії «попереднього вінчання» з дочкою імператора Священної Римської імперії Фердинанда І.

Також експонуються реконструкції костюмів шляхти ХVІІ- ХVІІІ ст., виготовлені Іриною Погоржельською, науковим співробітником ДП «НДЦ «ОАСУ» Інституту археології НАН України.

Недавні дослідження в криптах костелу Святої Трійці виявили ще і цікавий матеріал з історії костюмів того часу. Під час тих же досліджень були знайдені унікальні для наших терен речі з історії князівської родини.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.