ТОП-10 найпопулярніших професій серед вступників в Україні

ТОП-10 найпопулярніших професій серед вступників в Україні
У Міністерстві освіти та науки України поділилися результатами цьогорічної вступної кампанії. Зокрема там склали рейтинг найбільш популярних спеціальностей серед вступників.

Про це повідомляє 5 канал.

Як стало відомо, за результатами вступу 2017 року найпопулярнішими спеціальностями серед вступників на бакалаврат в Україні стали «Філологія», «Право» та «Менеджмент». На них подали, відповідно, 85 тисяч, 74 тисячі та 59 тисяч заяв.

Крім того, серед лідерів – «Медицина», «Комп’ютерні науки», «Туризм», «Середня освіта», «Психологія» і «Економіка». На ці спеціальності висловили бажання вступити від 46 до 40 тисяч абітурієнтів.

Останню сходинку у ТОП-10 отримала «Інженерія програмного забезпечення» із результатом у 33 тисячі заяв.

«Ми бачимо, що традиційно такі спеціальності як «Право», «Менеджмент», «Туризм» та «Економіка» залишаються одними із найбільш популярних у абітурієнтів навіть при тому, що вони не затребувані на ринку праці. При цьому високі щаблі у рейтингу займають й потрібні економіці спеціальності, такі як «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення», - відзначив директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Також у відомстві розповіли про найменш популярні спеціальності. Серед них – «Богослов’я» (185 заяв без урахування духовних ВНЗ) та «Гідроенергетика» (193 заяви на вступ).


За словами Шарова, «на жаль, серед найменш популярних спеціальностей залишаються й ті, які зараз потрібні на ринку праці, наприклад, спеціальність «Атомна енергетика».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: студенти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ТОП-10 найпопулярніших професій серед вступників в Україні
15 вересень, 2017, 05:05