Екс-начальник на Волині в останній момент приватизував службове житло

Екс-начальник на Волині в останній момент приватизував службове житло
Колишньому начальнику управління Державної пенітенціарної служби у Волинській області Олександру Герасимчуку в останній його робочий день перед звільненням дозволили приватизувати двокімнатну службову квартиру в Луцьку.

Про це йдеться в рішенні виконавчого комітету Луцької міської ради, - повідомляє Четверта влада.

Житлово-побутова комісія управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області в останній робочий день 2016 року ухвалила рішення при виведення із числа службового житла квартири загальною площею 72,8 кв. м., яка у 2013 році була наданна керівнику управління Олександру Герасимчуку.

Цікаво, що таке рішення і відповідний протокол ухвалений 30 грудня 2016 року – останній робочий день Олександра Герасимчука на посаді начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області. Адже з 1 січня його посаду скоротили, а структура пенітенціарної служби перейшла в підпорядкування Міністерства юстиції України.

Пізніше, вже 23 лютого цього року виконавчий комітет Луцької міської ради своїм рішенням затвердив протокол житлово-побутової комісії пенітенціарної служби і посадовець отримав зелене світло для приватизації житла.

Очевидно, питання щодо квартири Олександра Герасимчука було єдиним на житлово-побутовій комісії пентенціарної служби, тому що будь-яких інших житлових питань пенітенціарної служби міськвиконком Луцька в цей період не розглядав.



Олександр Герасимчук відпрацював у структурі пенітенціарної служби 26 років, службовою квартирою користувався четвертий рік.

Нещодавно стало відомо, що у зв`язку з реорганізацією пенітенціарної служби посадовця звільнили з посади з 1 січня 2017 року. Напередодні ж, у грудні йому виплатили понад 200 тисяч гривень зарплати про яку він мав би повідомити Національне агентство з питань запобігання корупції, однак не зробив цього.
Правоохоронці виявили це і склали протокол на екс-посадовця, однак суд в особі голови Луцького міськрайонного суду Михайла Квятковського хоча й визнав винним Олександра Герасимчука у вчиненні адміністративного порушення, обмежився усним зауваженням.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: квартира
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Екс-начальник на Волині в останній момент приватизував службове житло
20 вересень, 2017, 22:09