На ліквідацію мовчанівської загрози треба 2,3 мільйона

На ліквідацію мовчанівської загрози треба 2,3 мільйона
У Волинській ОДА підрахували, скільки коштів потрібно для вирішення проблеми із пусковими шахтами ядерних ракет поблизу села Мовчанів. Мова йде про 2,3 мільйона гривень.

Про це повідомили у Волинській облраді.

Питання завершення робіт з демонтажу шахтних пускових установок балістичних ракет в селі Мовчанів Локачинського району – на часі вже давно.

Протягом усього періоду існування об'єкту, як нічийного, місцеві та немісцеві «шукачі» металобрухту робили успішні та неуспішні (у підземеллях об'єкту загинуло декілька осіб), але незаконні спроби видобутку та збуту цього металобрухту. Такі обставини спонукали місцеву владу та громаду, а також керівництво облдержадміністрації до безперервного пошуку механізму та способу зазначений об'єкт ліквідувати, а місцевість рекультивувати.

В ОДА зазначили, що звернулися до ДСНС з проханням та вимогою ініціювати виділення урядом у рамках і 2,3 мільйона гривень або в рамках чинного законодавства розгорнути діяльність з пошуку зацікавлених спеціалізованих організацій, які на певних договірних умовах за позабюджетні кошти будуть готові здійснити необхідні заходи з остаточної ліквідації небезпечного об'єкта.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є багато фірм і підприємців, які готові доплатити ОДА за можливісь провести демонтаж даних шахт. Там в складі бетону високоякісналегована сталь. Вони роками оббивають пороги "високих" кабінетів. а тут 2,3 млн.грн. хтось вкраде і ще хабаря злупить ....
Відповісти
Чи є в нас сьогодні влада, і чим вона займається? Невже так багато необхідно коштів, щоб зробити елементарні речі, такі я обгородити територію і виставити попереджуючі знаки про небезпеку, враховуючи те, що там вже загинули люди? Але про що можна говорити, коли міняються голови облдержадміністрації, обласної ради, райдержадміністрації та районної ради, а на трасі Луцьк-Устилуг при в'їзді в Локачинський район скоро, за поросшими кущами і деревами, не буде видно знака "Локачинський район". А можливо ті кущі й дерева виконують ту функцію, що маскують , мабуть вже десятиліття, оббиту на знаку цеглу і облізлу фарбу???
Відповісти
Останні новини
На ліквідацію мовчанівської загрози треба 2,3 мільйона
13 жовтень, 2017, 07:12