Чому поліестер найкращий матеріал для спортивного одягу: відповідають експерти*

Чому поліестер найкращий матеріал для спортивного одягу: відповідають експерти*
Якщо ви звертали увагу на склад тканини у спортивних речах, то бачили на бірці напис: “100% поліестер”.
Зараз цей матеріал дійсно широко застосовується для пошиття спортивного одягу та форми. І на це є багато причин. У чому чудодійність матеріалу, ми запитали в експертів інтернет-магазину sport-hunter.com.ua. Про характеристики та переваги тканини читайте далі.

Речі з поліестеру — які вони за якістю?

Як відмічають експерти, поліестеровий одяг дуже зносостійкий. Адже нитки, з яких тчуть полотно, дуже міцні, щільні та стійкі до розтягування. Через це поліестер широко використовують для пошиття різного одягу, здебільшого спортивного, а також легких нарядів на літо та спідньої білизни.

Попри той факт, що поліестер — синтетичне волокно, носити його безпечно. Тканина не викликає алергічної реакції, дихає, пропускає вологу та повітря, не блокує теплообмін та не провокує надмірне потовиділення.

Оптимальнішого матеріалу для пошиття спортивної форми годі й шукати! Поліестер гарно переносить сонце та ультрафіолет, й на відміну від натуральних тканин не тьмяніє.

Які ще є переваги у речей з поліестеру:

- речі не деформуються;
- відсутність катишек;
- стійкість до забруднень;
- невисока вартість одягу.

Екологічна складова



До речі, багато відомих брендів та виробників одягу, піклуючись про довкілля, використовують для виготовлення речей лише вторинний поліестер.

Це продукт вторинної переробки пластикових пляшок. Він також широко застосовується у виробництві спортивного одягу.

У чому перевага таких речей для спорту

Відомий бренд спортивного одягу Kelme використовує для пошиття інноваційні тканини, які забезпечують відведення вологи. Це дозволяє тілу атлета залишатися сухим й уникати перегріву.
Властивості поліестерової тканини дозволяють активно займатися фізичними вправами й почувати себе цілком комфортно.

Догляд за речами з поліестеру

Тканина легко переться в машинці, не потребує прасування, тому не завдає багато клопоту сучасним господиням. Та все ж є певні нюанси догляду за новітнім матеріалом, щоб речі довго зберігали гарний вигляд.

Обов’язково враховуйте рекомендації виробника стосовно температури прання, прасування та інших маніпуляції з одягом. Особливо це стосується спортивної форми. Температура прання — 40°. Або ж використовуйте на пралці режим “Спортивний одяг”.

За бажанням можна прасувати текстильні вироби на мінімальній позначці температури праски. Відбілюючі засоби зіпсують тканину, тому на них табу. Після прання краще повісити одяг на плічках. Тоді він збереже форму й необхідність прасувати відпадає.

Чому не бавовна

Натуральна бавовна має багато переваг. Тканина дуже легка, пропускає повітря, приємна до тіла й не спричиняє алергічних реакцій.

Але з чистої бавовни не шиють спортивний одяг. Річ у тім, що цей матеріал доволі примхливий: не любить часте прання, швидко зношується й втрачає форму, що неприпустимо для спортивних речей, які зазнають великих навантажень у залі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.