Окупанти відходять і мінують усю територію: Зеленський підбив підсумки доби 1 квітня. ВІДЕО

Окупанти відходять і мінують усю територію: Зеленський підбив підсумки доби 1 квітня. ВІДЕО
Минула 37 доба протистояння російській агресії. І цей день - 1 квітня – окупанти вирішили відзначити двома нерозумними жартами.

Про це сказав президент Володимир Зеленський.


"Один такий жарт – над людьми в Росії. Там стартував весняний призов, який відрізняється від звичайного, бо призовників цього року можуть відправити на війну проти нашого народу, а отже це гарантована смерть для багатьох молодих хлопців. І хоча вони не наші громадяни, а громадяни держави, яка воює на нашій землі, наш обов'язок - попередити", - сказав Зеленський.

За його словами, РФ намагається забирати в армію людей і в Криму, це порушення Міжнародного гуманітарного права і воєнний злочин, за який буде відповідальність і який є також аргументом посилити санкції.

"Другий дуже нерозумний жарт окупанти зіграли з деякими мешканцями південних районів Україні, куди росі війська увійшли тимчасово. Там призначають якихось керівників, які погрожують працівникам підприємств і оргнаів державлади, щоб співпрацювали з цими обманутими призначенцями. Відповідальність за колаборацію - невідвортня. Кожен, хто пішов у гауляйтери, може вже робити собі прописку десь у Ростові, а за співпрацю з ними чи окупантами напряму будуть великі проблеми. Це останнє попередження", - сказав Зеленський.

Він додав, що на півночі країни триває відхід окупантів, але вони мінують усю територію, будинки, навіть тіла убитих людей.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підсумки - підБив, а не підПив.
Відповісти