Розповіли, чи стають на Волині на військовий облік чоловіки-переселенці

Розповіли, чи стають на Волині на військовий облік чоловіки-переселенці
У Волинському обласному територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки розповіли, яка ситуація на Волині із постановкою на облік чоловіків-переселенців.

Про це повідомили у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

Так, у структурі спростовують інформацію, яка шириться соцмережами про те, що нібито чоловіки, які переїхали на Волинь, узагалі не ідуть до центрів комплектування і соціальної підтримки.

Зауважують, що інформація щодо кількості чоловіків-внутрішньо переміщених осіб та їхньої постановки на облік є службовою та з обмеженим доступом, під час дії воєнного стану, запевняють, детально її озвучити не можуть.

«Єдине зазначимо, що така робота проводиться, чоловіки-внутрішньо переміщені особи з’являються до ТЦК та СП Волинської області та стають на тимчасовий облік. Більше того, такі особи і призиваються по мобілізації нашими ТЦК та СП», – йдеться у відповіді виданню.

Згодом під час брифінгу все ж уточнили, що із 16 тисяч чоловіків-переселенців призовного віку приблизно дві тисячі стали на військовий облік. Із цієї кількості є і мобілізовані.

Додають також, що, відповідно до «Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов'язаних», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 р. №921, військовозобов’язані–внутрішньо переміщені особи, які прибули для тимчасового проживання, повинні в семиденний термін прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для постановки на тимчасовий облік.

Нагадаємо, ми писали також про те, чому вручали та чи продовжуватимуть вручати повістки та блокпостах та на вулицях Луцька, а також про те, чи означає повістка негайний призов до війська.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.