Війна переходить у затяжну фазу, – міністр оборони Олексій Резніков

Війна переходить у затяжну фазу, – міністр  оборони Олексій Резніков
Росія готується до ведення довготривалої війни.

Про це написав міністр оборони Олексій Резніков у Фейсбуці. Звернення написане у зв'язку з майбутнім самітом НАТО в Мадриді.

"За багатьма ознаками Росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції. Війна переходить у затяжну фазу. Ми бачимо, як на Херсонщині, у Запорізькій області російські окупанти активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб за необхідності перейти до оборони", - написав міністр.

Також він повідомив, що біля кордону з Україною білоруські війська здійснюють активні маневри, що змушує українську армію резервувати сили на випадок, якщо Москва дотисне Мінськ на вторгнення.

"З огляду на це ми хочемо перемогти ворога і звільнити наші території у найкоротший термін. Не дати Росії затягнути конфлікт. Тому ми дуже зацікавлені отримувати міжнародну допомогу, купувати зброю максимально швидко та у потрібних кількостях", - наголосив він.

Резніков хоче, щоб Альянс дав відповідь на запитання – яке майбутнє він бачить для України.

"Буде прийнята Стратегічна концепція НАТО на найближчі 10 років. Яке місце побачить Європа для України в інтересах захисту своїх східних кордонів? Ми всі присутні тут думаємо про відновлення архітектури безпеки Європи як мінімум?Україна вже довела, що може бути надійним безпековим партнером. Посилення України – це посилення Європи на сході", – йдеться у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Війна переходить у затяжну фазу, – міністр оборони Олексій Резніков
18 травень, 2022, 01:15