Більшу частину Сєвєродонецька контролюють росіяни, але місто не оточене, – Гайдай

Більшу частину Сєвєродонецька контролюють росіяни, але місто не оточене, – Гайдай
Сєвєродонецьк, що на Луганщині, у Генштабі ЗСУ називають найгарячішою точкою фронту станом на кінець травня. За місто тривають запеклі бої, а його значну частину вже, на жаль, тимчасово захопили росіяни.

Про актуальну ситуацію у Сєвєродонецьку станом на 31 травня розповів очільник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай в етері "Радіо свобода".

Посадовець зауважив, що хоча більша частина міста й справді перебуває під контролем росіян, населений пункт не оточений ворогом.

За словами Сергія Гайдая, більша частина території Сєвєродонецька наразі перебуває під тимчасовою окупацією росіян. Разом з тим місто не є оточеним ворогом й передумов для цього станом на 31 травня немає.

При цьому населений пункт зазнає нищівних руйнувань з боку російських окупантів – ворог прагне стерти Сєвєродонецьк з лиця землі.

"Обласний центр наближається до рівня руйнувань Рубіжного та Попасної. У місті критична інфраструктура зруйнована майже на 100%, пошкоджено 90% житлового фонду, з них 60% – критично, тобто відновленню не підлягає", – пояснив очільник Луганської ОВА.

До слова, Сергій Гайдай додав, що через постійні ворожі обстріли гуманітарні вантажі у Сєвєродонецьк завезти просто неможливо, як і здійснити евакуацію цивільного населення, що залишилось у населеному пункті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більшу частину Сєвєродонецька контролюють росіяни, але місто не оточене, – Гайдай
31 травень, 2022, 22:30