Угорщина не припинятиме видачу віз росіянам і проти посилення санкції щодо РФ

Угорщина не припинятиме видачу віз росіянам і проти посилення санкції щодо РФ
Угорщина не планує запроваджувати візові обмеження для росіян чи ускладнювати процедуру видачі віз, а також виступає проти запровадження енергетичних санкцій проти РФ.

Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто після зустрічі з естонським колегою Урмасом Рейнсалу, пише Суспільне.

"Ми говорили про пропозицію, яка посилила б практику видачі європейських віз громадянам Росії. Тут ми солідарні з позицією канцлера Німеччини і не плануємо вводити будь-які посилення або обмеження", — написав він у Facebook.

Сійярто також зазначив, що уряд Угорщини проти посилення санкцій проти РФ.

"Уряд Естонії ініціює ще один пакет санкцій, тож я заявив, що ми навіть не хочемо обговорювати енергетичні санкції... Енергетичні санкції більше зашкодять Європі, ніж Росії, тому їх посилення буде суперечити здоровому глузду", — заявив він.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не поділяє ідею повністю припинити видачу віз для громадян Росії, оскільки агресія РФ проти України — "це війна Путіна". У відповідь на це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав, що війну на території України веде не Путін, а тисячі російських солдатів.

У Польщі і Литві розкритикували Шольца за позицію щодо заборони видачі віз росіянам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.