Добрі новини від ВолиньPost за 29 січня

Добрі новини від ВолиньPost за 29 січня
Триває 340 день повномасштабної війни з Росією. Українським захисникам та захисницям потрібна наша підтримка. На всіх фронтах. Тому наша зброя - це чесні новини про перемоги Збройних сил України, про те, що надихатиме і додаватиме віри кожному з нас.

Інформаційне агентство ВолиньPost у щоденній рубриці нагадує своїм читачам про найдобріші новини цього дня, 29 січня.

ЗСУ ліквідували за добу ще 650 російських окупантів

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.01.23 орієнтовно склали:

особового складу ‒ близько 126160 (+650) осіб ліквідовано,

танків ‒ 3197 (+8) од,

бойових броньованих машин ‒ 6366 (+22) од,

артилерійських систем – 2195 (+7) од,

РСЗВ – 453 (+0) од,

засоби ППО ‒ 221 (+0) од,

літаків – 293 (+0) од,

гелікоптерів – 284 (+0) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1947 (+0),

крилаті ракети ‒ 796 (+0),

кораблі /катери ‒ 18 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн – 5037 (+10) од,

спеціальна техніка ‒ 199 (+0).

Перевірка «Щедриком»: у Луцьку винахідники музикою діагностують роботу верстата

Луцька школярка Аліна Сичук та її батько, який працює викладачем в Малій академії наук, використовують для діагностики фрезерного верстата музику.

Винахідники розповіли: поки грає музика – можна виявити недоліки у роботі верстата. Одна з мелодій для перевірки – "Щедрик".

"Ми звикли, що верстат має звучати рівненько, без додаткових звуків, хрипів. Коли ми увімкнули Щедрик, ми чуємо мелодію, але ми почули хрип, трішечки. Це якраз неполадка і треба подивитися і знайти її", – говорить школярка.

Зі слів Віктора Сичука, за роки експлуатації функції верстата змінилися, застаріли. Через це його потрібно діагностувати. Вирішили робити це музикою. Власний винахід ще випробовують.

Танкісти з України прибули на навчання в Британію

Українські танкові екіпажі прибули до Великої Британії, де розпочнуть навчання на танках Challenger 2. Британія стала першою країною, яка погодилась відправити свою важку бронетехніку в Україну.

Заступник міністра оборони Британії Алекс Чалк висловив сподівання, що танки Challenger 2 прибудуть до України наприкінці березня.

«Я – українець і я цим горджуся»: волинський композитор розповів про сталінські репресії, творчість та життя

91-річний композитор, поет-пісняр, диригент, автор пісні "Волиняночка", член Спілки політв'язнів і репресованих України Олександр Каліщук нині живе у Нововолинську.

Коли навчався у дев’ятому класі Луківської школи, Олександр Каліщук брав участь у Молодіжній організації націоналістів. За це його арештували на 25 років та відправили на заслання в тайгу. Чоловік не мав права здобути вищу освіту та майже все життя прожив з клеймом "політв'язня". Каже: лише після здобуття Україною Незалежності у 1991 році відчув радість та свободу. Нині ж вболіває за перемогу України над тим самим окупантом, що не дає спокійно жити українцям століттями.

Фізична терапевтка з Херсона допомагає військовим на Волині

Фізична терапевтка Наталія Гладишева від початку повномасштабного вторгнення разом з чоловіком та донькою виїхала з Херсона. Спочатку сім'я жила на Рівненщині, а в серпні переїхали до Нововолинська.

Нині Наталія Гладишева працює у міській лікарні. Порівнюючи життя у Херсоні та у Нововолинську, каже: "Інше місто – інші ми", адже в обласному центрі більш інтенсивними були й щоденний ритм, і професійна діяльність.

Терапевтка розповідає: максимум уваги намагається приділяти військовослужбовцям, які відновлюють здоров’я, застосовує новітні методики.

Там, на фронті, хлопці і дівчата відстоюють незалежність цілої країни. Наша рубрика - це привід гордитися нашою армією та кожним українцем, які б`ються за кожен дім і кожну людину. Вірте у Збройні сили України! І не забувайте повідомляти нам про добрі новини у ваших селах, містах, громадах на нашу електронну скриньку [email protected] або за телефоном 050-505-20-30.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.