Смертельна аварія за участю мотоцикліста на Львівській: хто винен

Смертельна аварія за участю мотоцикліста на Львівській: хто винен
Чотири дні поспіль в Луцьку не стихають розмови про трагедію, яка сталася 15 травня на вулиці Львівській.

Протягом цього часу Інформаційне агентство ВолиньPost збирало дані про цей випадок та сьогодні ми опублікуємо те, про що дізналися.

Отож, що сталося 15 травня? 33-річний Роман Кушнір їхав на Suzuki GSX-R600 вулицею Львівською в бік Гіркої Полонки. Водночас з бічної вулиці виїжджав кросовер Toyota Rav 4. Сталося зіткнення, в результаті якого мотоцикліст отримав серйозні травми. Згодом він помер у реанімації Луцької міської клінічної лікарні.

Пізніше стало відомо, що за кермом автомобіля була дружина відомого волинського бізнесмена В'ячеслава Хорошенка, зокрема, йому належить ТМ "Хороший смак" та виробництво ковбасних виробів. Жінка їхала з цеху, який розташований саме на вулиці Львівській.

Найбільше суперечок точиться щодо того, хто ж винен у цій аварії. За правилами дорожнього руху водій мала пропустити мотоцикл, адже виїжджала на головну дорогу. Знайшлися люди, які стверджують, що Роман Кушнір їхав надто швидко і водій не могла його побачити.

Однак мотоцикліст Леонід, який їхав за загиблим, розповідає: "Рухалися ми не з великою швидкістю, а із повороту жінка різко вивернула кермо та вилетіла автівкою просто перед нами, відповідно, перекрила йому дорогу й не залишила жодного вибору. Так усе й відбулося… Мотоцикл накрив Романа".

На те, що Роман Кушнір не їхав з великою швидкістю вказують і пошкодження кросовера, - кажуть фахівці-автомобілісти.



"Я більше 15 років працюю над ремонтом автомобілів і, на жаль, бачив чимало таких аварій. Якби мотоцикліст рухався з великою швидкістю пошкодження кросовера були б серйозніші. Мотоцикл врізався б з більшою силою. Вилетіла б передня вилка і байк ввійшов би в салон", - пояснює автомобіліст.

Однак, як видно з фото з місця подій, мотоцикл таких пошкоджень не зазнав.



Крім того очевидці аварії розповіли, що після ДТП жінка зателефонувала і на місце події, як це часто буває, приїхала "група підтримки" з 3-4 чоловіків. Однією з їхніх дій був огляд найближчих будівель на наявність відеокамер.

Вони навіть нібито спілкувалися з власниками будівель, на яких знайшли таке спостереження. Можливо, це є збігом, але на наступний день виявилося, що в одній з них на той момент камери не були підключенні до зберігаючих пристроїв.

На цьому розгортання подій не завершилося. Вночі в міську клінічну лікарню, де перебували родина та друзі Романа Кушніра привезли на швидкій дружину В'ячеслава Хорошенка. Лікарі повідомили, що в неї стався інсульт, а за тиждень до аварії жінка пережила мікроінсульт. Цікаво ж, чому вона сіла за кермо всього за тиждень після мікроінсульту?

Крім того розповідають, ніби після реєстрації жінка через один з чорних виходів залишили лікарню.

У міській клінічній лікарні підтвердили, що 16 травня жінку госпіталізували з інсультом. Більше інформації в закладі відмовилися надати, посилаючись на лікарську таємницю. Зокрема й про те, чи жінка залишалася на стаціонарі чи вже виписана і наскільки важким був інсульт.

Ці та інші фактори дають підстави родичам та друзям Романа Кушніра підозрювати, що винним у аварії можуть визнати саме його. А для дружини волинського бізнесмена вже буцімто готують "пом'якшувальні обставини", які мають розм'якшити серця наших суворих волинських суддів.

У прокуратурі кажуть, що від початку розслідування здійснюють процесуальний нагляд та говорять про те, що будуть працювати об'єктивно і діятимуть згідно законів. У поліції повідомили, що за фактом аварії розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, зокрема, призначили низку експертиз.

До слова, родину Хорошенків не в перше згадують в одному реченні зі словом "аварія". Середній син бізнесменів збив на смерть людину на вулиці Ковельській в Луцьку, але за грати так і не потрапив.

На жаль, нам так і не вдалося поспілкуватися з представниками родини Хорошенків. Однак ми готові опублікувати їхні коментарі щодо цієї трагедії та іншу інформацію, яка стосується цієї події.

Розслідування триває...

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб родина мотоцикліста оплатила панусі лікування, ремонт корита і т.д.
Відповісти
Від невеликої швидкості на тойоті не було б таких пошкоджень. Те що швидкість в мото була понад 100км на годину очевидно.
Відповісти
головне буде залежати від заключення трасологічної та автотехнічної експертизи, а в Луцьку в свій час були спеціалісти зі Львова,які проводили незалежну експертизу. Не говорячи про те, що повинні провести відтворення обставин події, щоб встановити на якій відстані могла побачити водій автомобіля мотоцикліста при цьому мотоцикліст повинен рухатися з різним швидкісним режимом та й до відділення ощадбанку участок дороги є прямим і нормально проглядається...ще повинні були зафіксувати в якому положені знаходиться коробка передач як в мотоцикла так і в автомобіля, що слідчі як правило не роблять, і довести хто з якею швидкістю їхав буде дуже важко
Відповісти
А чому ж ви не вказали в тексті, що на зупинці стала маршутка? і за нею вилетіли мотоциклісти двоє?...перший з трьох пролетів повз машини.І з цього вашого тексту не швидко рухався Роман? Та ладно я не водій машини з машинами і байками діло не маю і то мені ясно , що вони летіли не з швидкістю 60км чи навіть і 100км/год
Да і об'ясність, но таке чому вони летіли, якщо перед зупинкою пішохідний перехід? Так же виїзджаючи за маршутки не помітили ,що машина уже повертає?
Нехай Леонід скаже всю правду. Зрозуміло ,що правду тіней на себе.
Вказуйте більш правдива інформацію.
Так же очевидці аварію вказують,що швидкість була мотоциклах велика.
Відповісти
А Суд є..............
Відповісти
І як завжди все куплять.
Відповісти
Дуже шкода чоловіка (((
Відповісти
Зараз винні у цій справі, а саме родина Хорошенків шукає (нібито) свідків, які б засвідчили на суді, що мотоцикліст їхав з великою швидкістю 100-130 км/год. А насправді швидкість була 60-70 км/год. Про це сказав справжній свідок.
А іще панні Хорошенко любить проїхатись по своїй вулиці "на всіх парах", внаслідок чого є забитий пікінес, і в другому випадку покалічений чоловік, на жаль третім у цій трагічній історії виявився Роман Кушнір (
PS Інформація з достовірних джерел.
Відповісти
Бог не фраєр все бачить...
Відповісти
водій мотоцикла якщо і перевищував швидкість то це адмінвідповідальність, а спровокувало ДТП дії водія автомобіля яка не впевнилась виїзджаючи з другорядної дороги що не створить перешкод для інших учасників дорожнього руху
Відповісти
Дійсно потрібно шукати відео-записи тих ДТП, можливо в когось є на відеореєстраторі...
Відповісти
Лучанин ..... Ти хоть знаєш вагу байка з людиною?. Понад 100 км/год.він з іншого боку би вилетів.
Відповісти
Прочитав і якось стало на душі особливо гидко … Від того, що на сході безкарно українців вбивають лугандонівці, а у нас так само мажоро-нуворіші. Адже судячи зі змісту даної статті та деяких коментів до неї, можна зробити дуже невтішні висновки, що усі відео-записи уже давно одна зі сторін даного ДТП "надійно прикупила". І слідство їх вже ніколи не побачить. А сама ж позиція у слідчих та експертів доволі таки "непроста" та делікатна, з огляду на те, що уже один із членів цієї родини, і напевно не без їхнього втручання, уник покарання за подібне смертельне ДТП. Адже там теж проводились ті самі "слідчі дії" і ті самі "експертизи". І хоча другий раз по тій самій "схемі" копіювати це "слідство" якось не зовсім зручно буде перед суспільством ..., але ж, з іншого боку, минуле цих "правоохорнців" вже до чогось таки зобов'язує. "Гарним інсультом" у міській клініці, після класичного виступу Насірова у Феофанії, в Україні взагалі здивувати когось важко. А поміж рядками коментарів, з недолугими "звинуваченнями" покійного мотоцикліста, проглядається відверте запрошення усім лучанам та гостям нашого міста, покидати всі свої справи та стати "свдками" його "провини". З повною компенсацією від тієї ж таки сторони ДТП усіх "можливих та неможливих" витрат, пов'язаних з такими "свідченнями". Дуже хочеться вірити у те, що кримінальна справа волинських "правоохоронців" по даніній справі не стане їхнім черговим ганебним провалом …
Відповісти