На Волині руйнується меморіал

На Волині руйнується меморіал
У Володимирі-Волинському руйнується меморіальний комплекс «Жертвам фашизму».

Фото з меморіального комплексу надав член виконавчого комітету Володимир-Волинської міськради Олександр Приступа, - пише Волинь UA.

За словами Олександра Приступи, на меморіалі місцями відвалені гранітні плити, багато з них відстають і можуть в будь-який момент відпасти. Також руйнується підніжжя монумента «Скорботна матір». Вінки та лампадки розкидані, невідомі особи залишили там сміття.



Меморіальний комплекс «Жертвам фашизму» постав на місці концтабору «Норд-Офлаг-365». Він був створений нацистами у вересні 1941 року. У ньому утримувалися військовополонені солдати та офіцери Червоної Армії. Впродовж 1941-1944 років у концтаборі було знищено 56000 радянських військовополонених.

У 1965-1966 роках в районі концтабору на західній околиці міста було відкрито меморіальний комплекс «Жертвам фашизму». Пам’ятник розташований на місті знаходження жертв табору і представляє собою площу 80 на 50 метрів. Форма площі виникла із ситуаційних особливостей території. Композиція комплексу складається з дев’яти 12-ти метрової довжини могил і двох скульптур: «Скорботна мати» і «В’язень». У 1975 році тут були перезахоронені останки трьох тисяч полонених бійців розстріляних у 1942 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: меморіал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.