З луцьких маршруток просять забрати шансон

З луцьких маршруток просять забрати шансон
Депутати Луцької міської ради можуть заборонити шансон у міських маршрутках.

З відповідним зверненням до обранця громади Богдана Шиби звернулися активісти волинського відділення ГО «Інститут політичної освіти». Текст документу в мережі Facebook оприлюднив представник цієї організації Антон Бугайчук.

Так, в зверненні йдеться про недолугість радіопередач, записів, які належать до розважальних творів, що транслюються в салонах транспортних засобів.

«Духовна якість цих матеріалів є сумнівною і зрештою – дискусійною, здебільшого подається недержавною мовою. Фактично, з волі водіїв, пасажирам нав'язується музична та інша інформація, яка далеко не завжди відповідає естетичним та етичним уподобанням останніх, чим зокрема порушується стаття 23 Конституції України», - наголошується в документі.

Натомість громадські діячі пропонують оголошувати в маршрутках назви зупинок, маршрут перевезення, надавати корисну інформацію про культурні здобутки міста та області, транслювати соціальну рекламу, цікаві факти з історії Луцька та Волині тощо.

На їх думку, далеко не всім лучанам подобається музика, що транслюється радіостанціями, а водії часто ігнорують прохання пасажирів змінити або вимкнути музику.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 37
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На вкус и цвет товарища нет.
Відповісти
Значній більшості Волинян ШАНСОН подобається
Відповісти
Значній більшості??? І Чого це в нас "шансон клубів" немає...? де б тусувались уркі, малалєткі і сільбани (це твоя значна більшість).
Відповісти
Так мова йде про блатняк чі про ШАНСОН...Телепні непісьменні!
Відповісти
поки полішуки будуть вірно служити Російській імперії, як 100 років тому і відчувати себе "меншим братом", поки малороси не стануть українцями - тоді буде звучати шансон і "більшість" - ота сліпа сіра маса - буде любити расєйскую папсу!
Відповісти
Дорогие друзья, это не шансон, а галимый блатняк. Если Вы не знаете, что такое шансон, советую послушать Джо Дассена, почитать про основоположников французского шансона. Музыка играющая в маршрутках ничего общего с шансоном не имеет.
Відповісти
водії не мають права вмикати свої касети чи диски. Тим самим вони порушують авторські права. А от бидлорадіо шансон мають повне право, що дуже шкода. Втім в нас на всіх радіо 80% галімої попси.... Краще взагалі заборонити їм його вмикати.
Відповісти
Какие авторские права, если я этот диск купил и слушаю у себя на работе(за рулем)?!:) Слухай сам свої "патріотичні" пісні!!!
Відповісти
почитай що на звороті диску пише. Але ти не в курсах, так як все з торентів валиш.
Відповісти
ти тим самим змушуєш ще 20 людей слухати свій диск чим і порушує а.п.
А те що слухати кожен обирає сам. Хтось патріотичні пісні, хтось зекавськіє пєсні а жізні.
Відповісти
до речі якби я був водієм маршрутки і включав своє музло,.. то люди більше однієї зупинки зі мною не їхали :))))
Відповісти
Або ти з ними:))))
Відповісти
Правильно, ещё нужно запретить закат и рассвет, так как они не отвечают "патріотичному вдосконаленню української молоді"
Відповісти
Молодці активісти!!! Та інформація яку вони запропунували "крутити" в маршрутках є цікавішою, морально не руйнуючою, і культурно розвиваючою.
Відповісти
Нормальна музика....а, що радіо Мелодію слухати... Таке враження складається, що в Луцьку проблем більш серйозніших не має.
Відповісти
Складається враження, що для Вас є дві музики - шансон і "Радіо Мелодія" :)
Відповісти
да да да да да!!!!
Відповісти
Заборонити музику в маршрутках зовсім, та й по всьому. Це реальне нав'язування. Хто хоче слухати музику - може слухати з плеєра чи телефона через навушники.
Відповісти
конструктивні пропозиції !! підтримую!!
Відповісти
Краще вже шансон ніж "Фіолет", "Віскула" та інше лайно, яким нас годує в своїх новинах "Волинь Пост".
Відповісти
Знову "активісти" піаряться. Що водії виніі в тому,що крутять приватні радіо і на якій мові? Ви що хлопці з глузду
з'їхали? Зверніться до приватних радіо, нацкомітету по радіо і телебаченню із цим питанням, до депутата І.Палиці. А може закон про мови вже не діє? Давайте через депутатів ВР ініціюйте! Часто у маршрутці можна почути інфу, яку за браком часу не встиг почути вдома чи деінде. Зверніться до перевізників нехай водії
налаштують радіо у маршрутках лише на місцеве: Луцьк FM.
Але то пропозиції. Про смаки не судять, ось і КРИТИКУ
не подобається як подається інфа у новинах ВОЛИНІ.
Мені здається, як пасажиру, що радіо мусить звучати
тільки в міру, не гучно. Водіїв треба виховати в цьому
відношенні!
Відповісти
скоро приедет на гастроли Лолита - весь луцк туда повалит!
Відповісти
капєц! твоя "звєзда" - Лаліта? ну ти дайош! для Софи - буде сольний вихід! рівень - нижче плінтуса - за змістом і похабним виконанням!
Відповісти
тьотка ти вже геть з глузду з'їхала...софа прикололась...
Відповісти
Чому я щоранку в ср..ному скотовозі(маршрутці!?) повинен слухати якесь "Їхнє радіо" з якоюсь коссабською писклею і якимись придуркуватими галібіними?
- Я плачу за проїзд, я не замовляв послуги по прослуховуванню окупаційних радіостанцій. Я, можливо, хочу слухати Моцарта, Сібеліуса, Дебюссі, Равеля... Правильно тут хтось зауважив: краще б оголошували зупинки, а то їдеш зимою, вікна замерзлі і не знаєш уже приїхав чи вже проїхав.
Відповісти
А як називається той пасажир, який їде в цьому с...возі? Мені здається, він себе вже назвав. Дуже підходить Класична Музика у с...возі!!!?? Класичні твори,
шановний, треба слухати у відповідній обстановці! Але Вам
всеодно де. А зупинки треба огодошувати! У нас водії ще
справу з грошима мають- не забувайте.
Відповісти
Так, ми худоба, коли терпимо таке відношення до себе. - А ви, шановний, їздите в Сільпо на Ролс Ройсі? Дешеві прийоми "ловіння на слові" - скучно і не чіпає...
Відповісти
Так, слово не горобець випустиш, не зловиш!
Відповісти
тому що ти українець, і ти того вартий.
Відповісти
Хай би краще звернули увагу на якість надання послуг по перевезенню:загажені та переповненні маршрутки,які наліплені в салоні дурноватими рекламами - хр*н знає про що! А по питанню радіо,яке звучить в салоні,то водії тут зовсім не до чого-це притензії до радіослужб!!!
Відповісти
Какой кипешь подняли из-за музыки... ИМХО вообще по барабану что там играет. Никогда в жизни не обращал на это внимания. Если уж совсем не жмёт., наушники в уши и слушай музыку на свой вкус.


Дьодік, мне не нравится Моцарт и тому подобные. Я не хочу слушать их в маршрутках. Меня бесят люди которые говорят: - Да ты что, это же классика, а как же твоё культурное развитие?
Плевал я с высоты на эти слова. классика - обычная музыка, только пропиаренная в "культурных слоях общества" как и квадрат Малевича. Обычное черное пятно, но блин этоже искусство. Вам это внушают, а вы верите. Люди имеющие своего собственного мнения. Вам скажи что кусок туалетной бумаги который найден на венере - чудесным образом исцеляет, и вы поверите.

ЗЫ Я думаю в наше время есть музыканты, которые пишут гараздо более интересную музыку (опять же, дело вкуса каждого)
Відповісти
давайте подивимось на рівень наших водіїв - в якому вони вигляді приходять на роботу, як вони себе ведуть з пасажирами - находу рахуючи нроші, видаючи здачу, наперегін з конкурентами гасають по місту, забуваючи про пасажирів! В Німеччині водії сидять за кермом в білих сорочках з краватками, їздять повільно і акуратно,салони чисті, як квартири і це дисциплінує самих пасажирів! І музики ніякої немає!!!!
Відповісти
ага,.. порівнювати німців з українцями все одно що порівнювати гаїтянців з українцями :)))
Відповісти
ага а ше в німеччині їздять не на таких жахливих маршутках, вони в них теж чисті та охайні, а шансон то добре шо заборонять, просто тексти пісень є просто жахливі, це те саме шо ж харрок вмикнути, музика повина бути нейтральною!
А ще є крутий водій маршутки №2, в якого завжди грає крута музика : Ляпис, Би2, і всі такі спокйні пісні, аж настрій піднімає
Відповісти
Видимо комуняки трансформировались в радетелей за всё украинское.Давайте установим цензуру,это же так патриотично.Помнится на советских дискотеках разрешали 25% зарубежной музыки,но мы пойдём дальше,переплюнем комуняк запретим все,теперь уже зарубежные песни.Водителя ещё надобно в вышиванку одеть,а то на москаля похож.Да и убрать с маршрутов красные автобусы.И вот она победа демократии!!!Как же Вам,бедолагам, мозги засрали.
Відповісти
І що доброго зробите ???? Пропадіть ви вже і не пхайте куда не треба свої носи а музика це потрібна річ в маршруці...краще справами займіться
Відповісти
Якщо я хочу музіку послухати то я свій плеер увімкну... А от оголошувати завчасно зупинки не завадило б....
Відповісти