Конфлікт на Волині: педагоги обурені зрізаною надбавкою

Конфлікт на Волині: педагоги обурені зрізаною надбавкою
Педагогічні працівники загальноосвітніх шкіл Шацької ОТГ ініціювали збори з керівництвом громади, на яких порушили актуальну для них проблему щодо негативних тенденцій у фінансуванні навчальних закладів.

Про це пише Мирослава Цюп’ях на шпальтах Район. Шацьк.

Зокрема мова йшла про нарахування заробітної плати, що здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету.

«Вчителів обурює те, що їм хочуть зняти на 10% надбавку за престижність», - заявила заступник директора з навчально-виховної роботи ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. –гімназія» Тетяна Сидорук.

Протягом певного часу анонсувалося підвищення зарплати вчителям. Утім, як такого підвищення не відбулося: замість 20% за престижність нараховуватимуть 10%. Більше того, вчителі невдоволені тим, що цю надбавку в них забирають з січня 2018 року, тобто потрібно буде вертати кошти за три місяці. Педагоги не були попереджені про такі зміни умов оплати праці і називають теперішні дії керівництва ОТГ незаконними.

Присутня на зборах виконувачка обов’язків Шацького селищного голови Людмила Цевух зазначила, що зарплата вчителів фінансується з освітньої субвенції.

«Донедавна вона була достатньою, і минулого року ми нараховували заробітну плату педагогам у максимальному розмірі. Зараз її не вистачає. Ситуація є складною, тому ми спільно з головами профспілкових комітетів освітян напрацювали спільне рішення. А саме написали і надіслали в Кабінет міністрів України, в Міністерство освіти і науки, Волинську обласну державну адміністрацію та обласну раду звернення з проханням додатково виділити кошти на оплату праці педагогічним працівникам. На швидкі зміни в держбюджеті та оперативне реагування на наше звернення не варто сподіватися. Утім, ситуація активно моніториться на рівні країни і як тільки зміни в рішенні про держбюджет відбудуться, ми зможемо поновити повноцінну надбавку педагогам за престижність», - переконує вона.

Дискусії, які тривали на зборах, таки, зрештою, вилилися в спільне компромісне рішення.

В Шацькій селищній раді на сьогодні видане розпорядження, яким попереджено педагогічних працівників шкіл ОТГ про істотні зміни в оплаті праці. А з 1 червня видадуть ще одне розпорядження - про встановлення надбавки за престижність обсягом 10%. Зараз різницю не відраховуватимуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зарплата
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що за дурня!?
КМУ дає право органам місцевого самоврядування фінансувати заробітну плату працівників, і педагогів в тому числі, з місцевого бюджету. Але ж як вони перекинуть гроші на школи, садки, культуру та інші сфери, якщо 4млн.100тис. виділили в бюджеті собі на зарплату(приблизно на 35 працівників).
А людям розповідають всілякі нісенітниці. Ганьба!
Відповісти
З таким начальником гуманітарного відділу, як в Шацькій ОТГ, швидко настане кінець не тільки освіті, а й усій гуманітарній сфері громади.
Відповісти
Останні новини
Конфлікт на Волині: педагоги обурені зрізаною надбавкою
29 березень, 2018, 04:39