Овочі з нітратами і бактерії: чим на Волині годують дітей у школах і дитсадках

Овочі з нітратами і бактерії: чим на Волині годують дітей у школах і дитсадках
На Волині Держпродспоживслужба у 2017 році встановила низку порушень в організації харчуванні дітей у школах та дитсадках.

Так, за результатами роботи фахівців служби з харчоблоків навчально-виховних закладів вилучили 2,4 тонн овочів з перевищеним вмістом нітратів, - йдеться на сайті відомства.

Також фахівці Держпродспоживслужби у 2017 році відбирали 2,4 тисяч зразків харчових продуктів та готових страв у 204 навчально-виховних закладах області.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що у 59 зразках готових страв (11,4% зразків, відібраних для дослідження даного показника) виявлено бактеріологічне забруднення, у 73 зразках овочів (9,3%) виявлено перевищення вмісту нітратів.

На адресу керівників навчально-виховних закладів, де були виявлені невідповідності, направлено 126 інспекторських листів з вимогою усунення виявлених недоліків.

Також було встановлено 2 випадки перевищення вмісту нітратів сільськогосподарськими підприємствами, фермерськими та селянськими господарствами, в тому числі постачальниками рослинної продукції у навчально-виховні заклади. Виробникам, де виявлено перевищення, заборонено реалізацію даної продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Овочі з нітратами і бактерії: чим на Волині годують дітей у школах і дитсадках
03 квітень, 2018, 16:04