На Волині – місячник добровільної здачі зброї

На Волині – місячник добровільної здачі зброї
На Волині протягом квітня проводиться місячник добровільної здачі.

Так, з початку місячника жителі області здали до поліції 142 одиниці зброї, з яких, зокрема, дві - мисливської нарізної, 126 – мисливської гладкоствольної, 11 – нарізної армійських зразків, одну – холодної та дві - саморобної, - інформує ГУНП у Волинській області.

Окрім цього волиняни здали правоохоронцям 74 одиниці спецзасобів, а саме 43 газових пістолета та 31 пристрій травматичної дії.

Також жителі області здали до органів поліції 351 одиницю різноманітних боєприпасів до вогнепальної зброї.

Місячник добровільної здачі зброї триватиме до 30 квітня. Зазначається, що за зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв без передбаченого законом дозволу згідно з ст. 263 Кримінального кодексу України передбачена кримінальна відповідальність. Санкція статті визначає покарання у вигляді позбавленням волі строком від трьох до семи років. Разом з тим, ч. 3 цієї ж статті Кримінального кодексу передбачено звільнення від кримінальної відповідальності осіб, котрі добровільно здали до поліції зброю, бойові припаси,вибухові речовини або вибухові пристрої, які вони зберігали без передбаченого на те законом дозволу.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.