У Луцьку затримали шахраїв, які ошукали людей майже на 600 тисяч

У Луцьку затримали шахраїв, які ошукали людей майже на 600 тисяч
У Луцьку зловили четверо шахраїв, які ошукали волинян.

Про це інформує на свої сторінці у facebook прокурор Максим Киричук.

Так, сьогодні, 11 травня, правоохоронці провели 5 обшуків у Луцьку й затримали чотирьох громадян, яких підозрюють у 16 епізодах шахрайських дій під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу.

Встановлено, що спритники через мережу інтернет поширювали інформацію про низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів у сумі від 25 до 105 тис. грн. в якості авансу. Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів.

Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.

У ході проведення обшуків у офісних приміщеннях та помешканнях зловмисниць вилучено бланки фіктивних договорів фінансового лізингу та інші документи компаній і відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 570 тис. грн.

Наразі зловмисники – троє жінок та чоловік - затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Наразі триває досудове розслідування.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наскільки мені відомо то органи прокуратури були проти шоб цей непотріб відправити до суду як організовану групу в 2017 році. А тут вихваляються що ще 16 наших громадян розвели на грошики.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку затримали шахраїв, які ошукали людей майже на 600 тисяч
11 травень, 2018, 17:19