Поліцейські у Ковелі спіймали 57 п’яних за кермом

Поліцейські у Ковелі спіймали 57 п’яних за кермом
На Волині поліція нагадала, що за керування авто в стані сп’яніння, окрім штрафу, загрожує позбавлення водійських прав.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Ковельського відділу поліції у Facebook.

«Людина в стані алкогольного сп'яніння не здатна в достатній мірі контролювати свої дії і з необхідною швидкістю реагувати на зміни дорожньої обстановки», - стверджують у поліції.

Із початку року працівники Ковельського відділу поліції вже склали 57 адміністративних матеріалів за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції ) Кодексу України про адміністративні правопорушення . До слова, один із них, складено на жінку.

У випадку, коли водія вперше притягнуть до відповідальності за нетверезе керування, йому доведеться сплатити 10,2 тисячі гривень штрафу. Окрім того, такого водія позбавлять на один рік водійських прав.

У разі вчинення повторного правопорушення протягом року на водіїв накладатимуть штраф обсягом 20,4 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки.

У випадку, коли водій вдруге за рік вчинить таке правопорушення, з нього стягується штраф обсягом 40,8 тисячі гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
робота в край негативна! 57 п’яних з початку року! то виходить ловлять 1 п’яного за три доби, 6 змінами, 12 патрульними! а решта де? за хабарі відпускають!!!
Відповісти
Я в Ковелі знаю 20 чоловік котрі п'яні вже не їздять.
Відповісти
Останні новини
Поліцейські у Ковелі спіймали 57 п’яних за кермом
12 травень, 2018, 11:14