Оголосили конкурс на найкращу концепцію облаштування Старого ринку в Луцьку

Оголосили конкурс на найкращу концепцію облаштування Старого ринку в Луцьку
У Луцьку оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращий проект облаштування території в межах Старого міста, прилеглого до замку Любарта.

Про це йшлося 16 травня під час засідання виконкому міської ради.

В.о. начальника управління містобудування та архітектури Софія Гула розповіла, що призовий фонд конкурсу становить 225 тисяч гривень.

За перше місце передбачили грошову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень, за друге – 75 тисяч гривень, за третє – 50 тисяч гривень.

Триватиме конкурс із 16 травня до 1 жовтня.

Концепцію варто розроблювати для земельної ділянки, яка охоплює частину Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та вулиці Глушець, фактично територію Центрального ринку.

У членів виконкому виникло чимало запитань, оскільки винесли його як додаткове питання, тож не було можливості переглянути проект рішення.

Зокрема, Олександр Серватович поцікавився, чому концепцію згідно з конкурсом треба розроблювати не на все Старе місто:

«Ви майже половину Строго міста не включили в схему. Чому саме цю частину міста ви обрали? Оце костел, далі ми маємо синагогу єврейську, лютеранську церкву, це все так само Старе місто. То якщо розробляти ту концепцію, я думаю, що треба дивитись на Старе місто в цілому», - сказав Серватович.

«Наскільки я знаю, планується розроблення загального проекту по старій частині нашого міста. Зараз ми оголошуємо конкурс саме на територію, де знаходиться Центральний ринок, щоб зв'язати територію замку, парку та Центрального ринку.

Більшість архітекторів не візьмуть розробляти концепцію Старого міста, у зв’язку з тим, що є певні вимоги до цієї території», - пояснила Софія Гула.

Врешті члени комісії підтримали проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розумне рішення,місту потрібний той ринок,нарешті зрозуміли що таке туристична концепція розвитку.Реконструювати,навести лад-окраса міста,ловіть гроші,всі раді.
Відповісти
Останні новини
Оголосили конкурс на найкращу концепцію облаштування Старого ринку в Луцьку
16 травень, 2018, 16:15