Як зрозуміти, що ви стали залежними від кредитних карт?*

Як зрозуміти, що ви стали залежними від кредитних карт?*
Ми всі любимо наші кредитні карти. Вони дозволяють почуватися більш вільно і здійснювати покупки, навіть якщо у цей момент своїх грошей у кишені немає. Цей шматок пластику дійсно може бути корисним, як і кредит онлайн от IdeaBank. Але інколи, на превеликий жаль, люди стають залежними від цих можливостей. У який момент звичайне користування кредиткою перетворюється у щось більш небезпечне? Ми наведемо 5 основних симптомів такої залежності. Виявивши їх у себе, негайно починайте позбавлятися шкідливої звички.

Ви приховуєте витрати від близької людини

Витрачаєте з кредитних карт так багато, що відчуваєте потребу приховувати це від свого партнера? Значить, ваші витрати стали неконтрольованими. Найгірший варіант розвитку подій – приховувати те, що заборгованість на картках поступово і невпинно збільшується. Настав час більш ретельно придивитися до своєї фінансової поведінки і скоригувати її.

Постійне перевищення кредитного ліміту

Інколи трапляється так, що дійсно доводиться позичити у банку велику суму грошей. Якщо ви вчасно повернули борг і більше так не робили, все в порядку. Але якщо кредитний ліміт постійно вичерпується, оскільки ваші щоденні витрати суттєво перевищують дохід, це тривожна ознака. Не можете пояснити, куди постійно діваються гроші? Значить, час занепокоїтися.

Ви панікуєте, коли не можете використовувати картку

Люди, які надмірно покладаються на кредит, часто почувають себе некомфортно, коли не можуть використовувати його. А при серйозній залежності з’являється справжня паніка. У залежної людини власних грошей настільки мало, що без позики вже неможливо обійтися. Гроші використовуються для погашення кредиту, який потім знову швидко вичерпується. І це повторюється знову і знову.

Ви оформлюєте нові картки, навіть якщо вже багато заборгували

Нормальна людина постійно стежить за кредитними картками та вчасно поповнює їх. Що робить залежна людина? Коли кредитний ліміт на одній картці повністю вичерпано, вона просто вирушає в банк і оформлює ще одну. Боргів стає все більше й більше.

Ви розглядаєте незвичні варіанти оплати рахунків

Ви берете аванс на роботі чи продаєте речі, щоб поповнити картковий рахунок? Настав час приймати радикальні кроки для вирішення проблеми. Не можна жити так, щоб витрати перевищували дохід. Рано чи пізно це обов’язково призведе до накопичення заборгованості.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як зрозуміти, що ви стали залежними від кредитних карт?*
24 травень, 2016, 17:25