Як очистити деко від жиру і пригорілої їжі?*

Як очистити деко від жиру і пригорілої їжі?*
Деякі люди кажуть, що чорне деко – ознака хорошого кухаря. Але коли посуд стає липким, з ним точно потрібно щось робити. Очистити деко може бути доволі складно. Найчастіше доводиться мати справу з жиром і залишками продуктів, які встигли пригоріти. Але ми докладно розповімо, що робити з такими неприємностями. Якщо ж старе деко виявилося безнадійним, Мир Посуды завжди допоможе придбати нове кухонне начиння на https://mirposudy.com.ua/catalog/br/16-vinzer/

Жир

Хоча посудомийна машина є корисною кухонною помічницею, з жирним деком доведеться попрацювати руками.
Покрокова інструкція:
• Зберіть паперовим рушником якомога більше жиру. Не намагайтеся витерти папером усі забруднення. Просто видаліть найбільші накопичення жиру.
• Заповніть тазик або кухонну раковину теплою водою. Додайте трохи засобу для миття посуду. Воно повинно пінитися, але не дуже сильно.
• Замочіть деко у теплій воді з миючим засобом як мінімум протягом години. Кухонне начиння занадто велике, щоб повністю занурити його у воду? Тоді замочуйте спочатку один бік протягом години, а потім інший.
• Якщо ваше деко має антипригарне покриття, видаліть залишки жиру м’якою губкою чи тканиною. Звичайний метал можна терти пластиковою або металевою щіткою. Якщо забруднення не видаляються, потрібно знову замочити деко у воді з миючим засобом.
• Тепер лишається відправити начиння в посудомийну машину, або ж промити його вручну.

Пригоріла їжа

Якщо деко не дуже жирне, але покрите шаром пригорілих продуктів та м’ясного соку, спосіб очистки дещо відрізняється від попереднього. Засіб для миття посуду спеціально створений для розщеплення жиру. Тому він може бути неефективним у даному випадку.

Покрокова інструкція:

• Як і в попередньому випадку, зберіть жир та усі залишки продуктів паперовим рушником. Не потрібно шкребти деко.
• Влийте в тазик або раковину окріп. Всипте склянку соди, перемішайте її. Занурте деко у воду. Почекайте 1-1,5 години. Цього повинно бути достатньо, щоб розм’якшити забруднення.
• Протріть деко м’якою губкою чи тканиною. Бруд повинен доволі легко відділитися від металу, оскільки гаряча вода і сода розм’якшують присохлі залишки їжі.
В обох випадках після описаної вище обробки промийте деко ще раз із засобом для миття посуду, а потім ополосніть його чистою водою. Можете скористатися для цього посудомийною машиною. Очищайте деко після кожного використання, щоб забруднення не накопичувалися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як очистити деко від жиру і пригорілої їжі?*
31 травень, 2016, 23:25