Як захиститися від ризиків спільних покупок?*

Як захиститися від ризиків спільних покупок?*
Як придбати товар за оптовою ціною, якщо вам потрібна лише одна річ? Все дуже просто – для цього потрібно об’єднатися з іншими людьми й сформувати оптове замовлення. Саме так працює сервіс спільних покупок. Головна перевага такого формату шопінгу – суттєва економія грошей. Але тут завжди присутні й певні ризики. Щоб уникнути неприємностей, варто знати певні правила. Тож розглянемо основні ризики.

Товар не відповідає опису

Найчастіше зустрічаються дві проблеми:
• Колір відрізняється від зображення. Фотографія не завжди точно передає реальні відтінки.
• Не той розмір. Орієнтуючись на традиційну розмірну сітку, можна забути, що в Китаї деякі продавці працюють з іншими цифрами. В цій країні поширені так звані «маломірки». Наприклад, купуючи взуття 43 розміру, ви можете насправді отримати 42 чи навіть 41.
Рішення обох проблем одне – уточнення інформації. Добросовісний організатор покупок не відмовиться уточнити інформацію у поставника товару. Тож не соромтеся ставити запитання.
Якщо ж річ все ж не підійшла вам за розміром чи кольором, можна спробувати продати її іншому учасникові спільноти. Часто це вдається.
Пам’ятайте, що в більшості випадків гарантія на придбаний таким чином товар відсутня. Тож краще все ретельно перевірити, перш ніж віддавати гроші. Не варто тиснути на організатора – він є лише посередником і не несе відповідальності за брак.

Недобросовісний організатор

Нажаль, інколи зустрічаються й аферисти. Вони збирають гроші з учасників спільноти, а потім просто зникають, або ж безкінечно обіцяють прислати товар найближчим часом.
Ось кілька порад для захисту від таких неприємностей:
• Краще приймати участь у спільних покупках на спеціалізованих сайтах чи форумах. У соціальних мережах ризиків більше, оскільки значно менше контролю.
• Зберіть інформацію про організатора. Шукайте відгуки про нього на форумах. Якщо організатор не відповідає на телефонні дзвінки, рідко з’являється на сайті, не бажає йти учасникам назустріч в спірних моментах, - це повинне вас насторожити. Також постарайтеся дізнатися, чи швидко посередник повертає гроші, якщо товар відсутній на складі. Бажано, щоб повернення тривало не довше 5 днів.
• Віднесіться з обережністю до нового організатора. Варто шукати посередників, які вже мають хорошу репутацію. Але новачки часто роблять знижки, щоб залучити на проект більше учасників.
• Для початку замовте одну, не надто дорогу річ. Якщо все пройшло успішно, можна спробувати працювати з цим посередником і надалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: товар
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захиститися від ризиків спільних покупок?*
11 грудень, 2016, 16:53