Депутати Волиньради не підтримали «антикнопкодавський проект»

Депутати Волиньради не підтримали «антикнопкодавський проект»
Лише 25 депутатів Волинської обласної ради підтримали проект закону про встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування.

Проект рішення підготував депутат облради Сергій Слабенко, а розглядали його 5 квітня, під час чергової сесії ради.

Він зазначив, що випадки не власного голосування були зафіксовані не лише в Верховній раді, а й у Волинській обласній. При чому голосують не своїми картками високопосадовці-депутати.

Тому він пропонував висловити підтримку проекту Закону про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінально-процесуального кодексу України.

А саме щодо встановлення кримінальної відповідальності за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад № 2012, зареєстрований Верховною Радою України 14 січня 2013 року та внесеного суб'єктами законодавчої ініціативи народними депутатами України VII скликання Арсенієм Яценюком, Олегом Тягнибоком та Віталієм Кличком.

Втім такий проект підтримали лише 25 обласної ради. Нагадаємо, що Луцька міська рада не підтримала зміни до регламенту, які ускладнюють можливість порушення процедури особистого голосування депутатами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Похорон Золотухіна
05 квітень, 2013, 17:47
Депутати Волиньради не підтримали «антикнопкодавський проект»
05 квітень, 2013, 17:32