Міноборони вводить медаль «За поранення»

Міноборони вводить медаль «За поранення»
Міністерство оборони України вводить медаль «За поранення» і вона стане першою в системі реформування нагород.

На аверсі буде зображений тризуб на тлі двох схрещених мечів вістрями вгору і тернового вінця, - пишуть Факти.

На реверсі буде написано «За жертву крові в боях за свободу України». Також на цій стороні знаходитиметься номер медалі. З його допомогою можна буде проконтролювати видачу нагороди і уникнути підробок.

Кількість і тяжкість поранень визначається гілочками. Їх будуть кріпити на стрічці медалі або плівці – біла або срібна – для легких поранень, жовта або золота – для важких.

На стрічці можуть кріпитися одночасно три гілочки різних кольорів, а на планці для повсякденної форми одягу – одна за найважче поранення.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора, а так всех подряд: и погибших Героев в бою, и легкораненных (как на Майдане так и в АТО), и даже волонтеров, которые 2 раза возили или отправляли гумпомощь в Луганскую область, и каких-то спортсменов, награждают одним и тем же орденом, орденом "За мужество" ||| степеня. Захерили эту награду. Должна же была какая-то градация. Это было и есть одной из ошибок, просчетов Президента по наградам и одной из причин провала его в 1-м туре Президентских выборов. Люди не терпят несправедливость.
Відповісти