У місті на Волині виявили одразу 4 вогнища борщівника

У місті на Волині виявили одразу 4 вогнища борщівника
Як повідомила головний спеціаліст відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Оксана Козакевич, у Ковелі розпочато формування карт поширення на території міста небезпечного виду рослин - борщівника Сосновського.

Наприкінці минулого року була прийнята відповідна міська програма з його локалізації та ліквідації, - пише КовельPost.

Проведено попереднє обстеження територій міста. У результаті виявлено 4 вогнища у районах вулиць Некрасова та Кубанської; бульвару Лесі Українки, вулиць Косачів та Мічуріна; Володимирської та Набережної; а також у поблизу нафтобази.

Фахівцями Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук України розроблений та запатентований спосіб боротьби з борщівником Сосновського. Для кожного виявленого вогнища у Ковелі діятиме окремий алгоритм робіт.

У травні буде здійснено обприскування рослин хімічними засобами в районі Володимирської та Набережної. В трьох інших випадках - борщівник скосять. У червні-липні планується провести хімічну обробку цих рослин у всіх виявлених вогнищах.

Для знищення кореневищ та насіння борщівника, яке проростає, роботи проводитимуть поетапного упродовж кількох наступних років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.