Нововолинська шахта ‒ «заручник» Кабміну

Нововолинська шахта ‒ «заручник» Кабміну
Понад 400 працівників шахти №10 "Нововолинська" з грудня не отримують заробітної плати. Вони стали заручниками рішень Кабінету міністрів.

Не зважаючи на заяви посадовців різних рангів про закінчення будівництва та пуск першої черги шахти, то у 2007 році, то у 2009-у чи 2012-у, роботи по зведенню об'єкту майже припинилися, - пише ПРОНОВІК.

І це при тому, що прохідницька бригада нового вугільного підприємства з 15 чоловік у лютому вже пройшла 64 метри гірничих виробок при плані в 35.

Цьогоріч навіть президент Віктор Янукович відзначив, що шахта «Нововолинська» може стати однією з рушійних сил для підняття економіки і зміцнення енергетичного потенціалу країни, а також обіцяв приїхати на її відкриття.

«Що сказати? З дня на день очікуємо на рішення від Кабміну по питанню фінансування,» – зізнається керівник передпускової дирекції шахти №10 «Нововолинська» Петро Солоп, коментуючи ситуацію, яка склалася.

Як зазначив посадовець, більше 600 мільйонів гривень потрібні для запуску повноцінної роботи вугільного підприємства, з них близько 200 мільйонів планується освоїти ще цього року, а решту 400 – в 2014.

У найкращі часи фінансування цього підприємства тут могли одночасно працювати до 20 різних підрядних організацій. Сьогодні ж немає жодної. На території шахти №10 виконують роботи виключно її власні працівники, хоча при достатньому забезпеченні тут можна працевлаштувати іще зо три-чотири сотні гірників.

Як відомо, у будівництво шахти №10 «Нововолинська» станом на 1 січня 2013 року вже вкладено більше мільярда гривень. Для введення в експлуатацію першої черги шахти за попередніми даними необхідно 566 мільйонів. За умови повноцінного фінансування це дасть можливість ввести в експлуатацію І-ий пусковий комплекс проектною потужністю 450 тисяч тонн вугілля в рік та забезпечити роботою 900 працівників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шахти треба закрити. Кошти направити на соціальні виплати звільненим шахтарям та виплати по безробіттю. Правильно сказав ЯВФ, що вугіллям Україна забезпечена. Нема куди дівати після пожежі на Углегорській ТЕС.
Відповісти
А потім, що? Коли закінчаться гроші? Де цим людям працевлаштуватись? Та й взагалі, якщо недостатньо коштів на залишкові роботи, то де вже візьмуть на соцдопомоги?
Відповісти
Останні новини
Нововолинська шахта ‒ «заручник» Кабміну
25 квітень, 2013, 13:41