У Луцьку стали більше смітити, – активісти

У Луцьку стали більше смітити, – активісти
У Луцьку підбили підсумки акції прибирання "Зробимо Луцьк чистим!", яка відбулася в рамках загальноукраїнського прибирання.

Про результати організатори розповіли 30 квітня.

За словами координатора всеукраїнської акції у Луцьку Катерини Шкльоди, на прибирання міста вийшло 1600 людей. Це менше, ніж минулого року, проте вони зібрали більше сміття - 495 пакетів (59,4 куб.м) загального сміття, 243 пакети (38,8 куб. м) пляшок ПЕТ, 249 пакетів (14,9 куб.м) скла.

Минулого року 1874 людини зібрали трохи більше 300 пакетів сміття.

Як розповів співорганізатор, голова правління ГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук, місто було поділене на зони, в кожній із яких був свій відповідальний координатор.

"Бачимо тенденцію, що в Луцьку стали більше смітити", - зауважив громадський діяч.

Журналістка і радіоведуча Вікторія Жуковська прибирала в заповіднику "Старий Луцьк". За її словами, це дуже брудний район. Багато сміття розкидано біля замку, особливо зі сторони ринку. Вона розповіла, що люди з ринку виносять сміття за територію торговища і викидають його за паркан.

"За знайденим сміттям можна судити про те, що люди найбільше люблять робити біля замку. Їсти салати, пити, курити. Знайшли також жіночу сумку, яку, напевно, викинули крадії", - розповіла Жуковська.

Вона зазначила, що були і приємні випадки, коли перехожі починали допомагати в прибиранні.

"Був випадок, коли ішов чоловік, побачив нас і спитав, що ми тут робимо. Коли дізнався, то скинув рюкзак з плечей і почав допомагати", - розповіла волонтерка.

Акція з прибирання в Луцьку не закінчилася. За словами Захара Ткачука, після свят хочуть повернутися в парк біля університету "Україна", бо там сміття настільки багато і його так давно не прибирали, що воно аж вросло в землю.

Довідка

Організатори акції висловлюють подяку депутатам Луцької міської ради Андрію Разумовському та Роману Бондаруку за допомогу.

Організатори заходу: СГО «Молодіжна платформа» за підтримки Луцького міського голови Миколи Романюка.

Організації, які долучилися до акції: ВОГО “Ми плюс”, благодійний проект “Чутливі серця”, скаутська організація “Пласт”, ВОГО “Твори добро”, міське крило всесвітньої організації “YMCA”, ЛМГО “Творча майстерня “Гармидер””, ЛМГО “Фундація Регіональних Ініціатив”, ВОМГО “Центр Ефективних Комунікацій”, МБФ “Молодь з місією”, туристичний клуб “Ми”, громадський рух “Народний патруль”, ВОМГО “Українська народна молодь”, молодіжний відділ УПЦ, ЛМО “Національний альянс”, ВОМГО “АмоРе”, клуб “Айна Бера”, ГО “Свіча”.

Підтримка акції: коворкінг-центр «Репортер», «Морячок-таксі», торгова компанія «ЗТК», ТОВ «Санрайз», продакшн студія «Правда PRO», спільнота «Типовий Луцьк», спільнота «18+», промогрупа «Delight», фотоклуб «Волинь», караоке-клуб «Сінатра», пивний клуб «Оболонь», Центральний універмаг «Луцьк», «Вареники Тут», «Chicken Hut», компанія Nestle Україна, депутат Луцької міської ради Олександр Пиза та інші.

Інформаційні партнери: «Сайт активної молоді mp.org.ua», Волинська обласна державна телерадіокомпанія, радіо «Луцьк», «СіД fm», журнали «Freetime», «Лише насолода», газети «Віче», «Відомості», «Аверс-прес», «Сім’я і дім», «Комунальний патруль», інтернет видання «Волинські новини», «Волинь Post», «Волинський інформаційний портал», «Волинська правда», «Сайт міста Луцька», «ЗІК», «Молодіжний портал».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Варто відмітити, перестали взагалі замітати. Так на приклад на вулиці Теремнівська, Писаревського, на тротуарах і на дорозі лежить дрібний щебінь, яким взимку посипали сніг.
Відповісти
Поки в нас в місті не будуть діяти жорсткі санкції до тих хто цим паскудством займається,по-свинськи загаджуючи місто,ситуація на краще не зміниться ніколи...
Відповісти
І до назви статті напрошується логічний висновок-ПЕРЕСТАЛИ ВЗАГАЛІ ПРИБИРАТИ!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку стали більше смітити, – активісти
30 квітень, 2013, 16:21