В Україні закривають файлообмінник

В Україні закривають файлообмінник
В Україні стане одним файлообмінником менше.

Компанія WebCase вирішила закрити проект і зосередитися на більш популярному медіаресурсі - fs.ua, - пише ТСН.

Зараз користувачам FileShare.in.ua недоступне завантаження файлів на сайті, а завантажити інформацію можна буде до кінця місяця.

"Проект, відкритий в 2007 році, втратив свою актуальність через шість років",- йдеться в повідомленні ресурсу. Відвідуваність FileShare.in.ua останні роки знижувалася.

Так, за даними gemiusAudience, в березні вона склала 129,5 тис. користувачів проти 336 тис. у листопаді 2011 року.

"При такій відвідуваності доходи від реклами навряд чи могли б відбити операційні витрати на підтримку ресурсу", - говорить президент компанії "Інтернет Інвест" (володіє найбільшим в країні доменним реєстратором imena.ua і хостинговою компанією MiroHost) Олександр Ольшанський. На сьогоднішній день класичні файлообмінні сервіси втрачають популярність.

"Для якихось особистих файлів набагато зручніше використовувати хмарні сервіси, але високу відвідуваність, приносив медіаконтент, або копії програмного забезпечення, як правило, піратські. Такий контент зараз зручніше дивитися чи слухати на різних он-лайн сервісах, а скачувати безпечніше через torrent", - пояснив Ольшанський.

Fs.ua позиціонує себе як "рекомендаційна мережа". На сайті ресурсу доступні для безкоштовного перегляду та скачування фільми, серіали, телепрограми, книги, музика, ігри. Популярність йому додало закриття у 2012 році ex.ua через претензії правовласників, однак після відновлення ex.ua повернув собі більшу частину аудиторії.

За даними gemiusAudience, відвідуваність fs.ua в березні склала 913,5 тис. користувачів, проти 2,6 млн у ex.ua. Ресурси ex.ua і fs.ua заробляти на рекламних роликах перед переглядом фільмів.

Директор з цифрових комунікацій рекламної групи Aegis Media/GMG Анастасія Байдаченко оцінює український ринок відеореклами в інтернеті більш ніж в 1 млн грн на місяць. При цьому більшу частину цих коштів заробляють ex.ua і fs.ua.

"У цьому році вони істотно знизили ціни - до 18-25 грн за тисячу показів, у результаті в березні-квітні відеореклама на ресурсах була повністю розкуплена. Думаю, рекламні ролики приносять кожному з ресурсів близько 500 тис. грн на місяць",- повідомила Байдаченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: інтернет
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.